Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Fire dekaner fundet

Fire dekaner – en kvinde og tre mænd – er nu ansat på Københavns Universitet. De nye dekaner, der pr. 1. maj 2006 bliver øverste leder af hver deres fakultet, er:

Professor Nils Overgaard Andersen, Det Naturvidenskabelige Fakultet.

Konstitueret dekan, professor Ulla Wewer, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Nuværende dekan, professor Steffen Kjeldgaard-Pedersen, Det Teologiske Fakultet

Lektor Troels Østergaard Sørensen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Arbejdet med at udpege de sidste to dekaner for Humaniora og Jura er endnu ikke afsluttet.

Ved udnævnelsen af de nye dekaner har universitetet lagt vægt på, at dekanerne skal lede fakulteternes udvikling og sikre at der udføres fremragende forskning, ydes undervisning af højeste kvalitet og skabes stærke partnerskaber med erhvervslivet og vidensinstitutioner herhjemme og internationalt.

Dekanerne har også ansvaret for fakulteternes personalepolitik og for at fremme et attraktivt og inspirerende arbejdsmiljø.

»De nye dekaner er alle erfarne akademiske ledere, og de har meget stærke forudsætninger for at udarbejde og gennemføre den nødvendige strategi for at sikre fakulteternes position i et konkurrencepræget akademisk miljø – både nationalt og internationalt,« siger rektor Ralf Hemmingsen.

Med udnævnelserne er der også lagt op til en stærk ‘koncernledelse’ på universitetet bestående af rektorat, dekaner og universitetsdirektør.
De fire dekaner er alle ansat på universitetet i forvejen.

Seneste