Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Flertal i Borgerrepræsentationen: Opfør studieboliger på Jagtvej 69

POLITIK – Socialdemokratiet, SF og Radikale står bag forslag om at bygge studieboliger på den tidligere Ungdomshus-grund på Nørrebro. Et projekt i stedets ånd, mener de.

Der er gang i studiebolig-ideerne på Københavns Rådhus for tiden. I august vedtog Borgerrepræsentationen at gøre Danmarks største plejehjem, Plejecentret Sølund, til midlertidige ungdomsboliger, og i begyndelsen af oktober blev det foreslået at omdanne den tomme Havremarkens Skole til kollegium.

Nu kommer flere medlemmer af Borgerrepræsentationen så med et nyt ungdomsboligforslag – og et meget iøjnefaldende et af slagsen: De vil opføre ungdomsboliger på Jagtvej 69 – den i dag tomme grund, hvor det oprindelige Ungdomshus lå indtil rydningen i 2007.

Udmeldingen kommer fra Socialdemokratiet, SF og De Radikale, og dermed fra et flertal i den nuværende Borgerrepræsentation.

Fjerner skamstøtte

En af forslagsstillerne er socialdemokraten Jonas Bjørn Jensen, der mener at opførslen af studieboliger på den tidligere ungdomshusgrund er ’at slå to fluer med et smæk’.

»Helt grundlæggende har København brug for flere ungdomsboliger. Og bygger vi dem på Jagtvej 69, fjerner vi samtidig også den skamstøtte, som adressen lige nu udgør. Den tomme grund er en skamstøtte over et København, der var for kulturelt og socialt fattigt til at rumme Ungdomshuset.«

SF’eren Sisse Marie Berendt Welling er enig:

»For mig at se er det på tide, at vi gør noget ved grunden, der gavner Københavns unge mennesker og skaber et minde over stedets historie. Og her ville ungdomsboliger være en god løsning.«

’Ungdomshusets kollegium’

Jonas Bjørn Jensen anerkender, at stedets historik – og ikke mindst overvejelsen om Ungdomshusets tidligere brugeres reaktion – vil være en udfordring for ethvert projekt.

»Men ungdomsboliger er det eneste man kan bygge der på grund af projektets sociale karakter,« siger Jonas Bjørn Jensen

»Et eventuelt byggeri skulle selvfølgelig ske med respekt for stedets historie – man kunne for eksempel kalde det ’Ungdomshusets kollegium’.«

Forslået før

Det er ikke første gang, at forslaget er oppe at vende. Således bragte den nuværende beskæftigelses- og integrationsborgmester, den radikale Anna Mee Allerslev, forslaget op under valgkampen i 2009.

»Dengang var tiden ikke moden. Men det håber jeg, den er nu,« siger Anna Mee Allerslev.

»Det ligger jo et fantastisk sted for studerende, og ungdomsboliger ville virkelig kunne være med til at løfte området, og være meget mere i stedets ånd end for eksempel et fancy advokat- eller revisionskontor.«

Nicklas.Lund@adm.ku.dk

Seneste