Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Fødevareøkonomer stjal fysikeres DHL-sejr

SKANDALE - I år er DHL-løbet blevet en alvorlig sag for Københavns Universitets fysikere og fødevareøkonomer. Sidste års topplaceringer var kontroversielle, og i år ser begge hold frem til revanche

Løbere fra Fødevareøkonomisk Institut (Life) var ganske vist det hurtigste KU-hold ved sidste års DHL-stafet. Men forvirring i startopstillingen snød den officielle tidtagning – og konkurrenterne – med otte minutter.

Dette kom frem da University Post interviewede topholdene før dette års løb.

Mads Boesen fra KUs tophold, FOI 1 fra Institut for Fødevareøkonomi, er åben og oprigtig om, hvordan hans holds løbetider blev forfremmet.

»Der var totalt kaos i startopstillingen, og vores holdleder troede, at de havde glemt vores numre. Vi fik nogle midlertidige numre, der gjorde at vi startede i en tidligere gruppe. Men vores tider blev målt efter de oprindelige numre,« forklarer han. Boesen tilføjer, at holdet forgæves forsøgte at få arrangørerne fra Sparta til at justere deres tid efter løbet.

Vinderholdet i virkeligheden nummer to

Holdet blev sendt af sted otte minutter før sit reglementerede starttidspunkt. Fordi de enkelte løberes tid ikke bliver offentliggjort, kun holdets samlede tid, var det ikke umiddelbart indlysende udfra resultatlisten, at der var noget galt.

»Vi trænede et helt år for at vinde det her løb, og vi var meget stolte, uanset hvordan det i virkeligheden gik,« siger Mads Boesen.

Hvis man tilføjer otte minutter til den officielle tidstagning på 1 time, 32 minutter og 59 sekunder får man 1:40:59 – et godt stykke efter et hold fra Niels Bohr Institutet, ‘The Black Saturns’, som kom ind med tiden 1:35:21.

Afgørelsens time

Kim Splittorff fra Niels Bohr Institutets Black Saturns hold var ikke klar over, at han og kollegaerne var blevet kuppet, før Jesper Nielsen fra FOI 1-holdet ringede til ham og tilbød ham præmien, en kaffekop med Københavns Universitets logo.

»Jeg synes at han opførte sig meget sportsligt. Han ringede og undskyldte fejlen, og forklarede at de forgæves havde forsøgt at få det rettet. Men der er ikke så meget, vi kan gøre ved det nu. Så vi må få afgjort det her i år!« siger Splittorff.

Hvilke hold er de oppe imod? Læs Universitetsavisens favoritter til DHL-2010 her.

miy@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste