Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Folketingsvalget i Uniavisen

Valg — Læs med, når Uniavisen under valgkampen kommer med partiguide, visioner for universiteterne fra partierne og hælder en masse viden ind i valgets brusende holdningshav.

Uniavisen er Københavns Universitets lokalmedie, og det vil i høj grad afspejle vores dækning af valgkampen.

Alle lokalsamfund har særinteresser, og til Uniavisens kernelæsere af studerende og ansatte ved Københavns Universitet har vi forberedt os til at give dig en valgdækning, der giver svar på, hvad de forskellige partier mener om SU, undervisningsfrihed og selveje.

Bare for at nævne et par temaer, som vi har spurgt alle partierne ind til.

Viden i holdningshavet

Som lokalmedie i et videnssamfund vil vi også sparke viden ind i valget. Ud fra de tematikker, der tegner sig allerede, taler Uniavisen med KU-forskere om deres forskning og holder fast i, at der er viden midt i valgets til tider oprørte hav af holdninger og løfter.

Derfor vil vi også løbende tjekke valgets påstande igennem. Med din hjælp. Kontakt os, hvis der bliver sagt noget sludder, eller politikere afgiver løfter, som går imod forskningen.

Vi vil gerne høre fra dig.

Hvad drømmer politikerne om at gøre ved universiteterne?

Vi har bedt partierne om at tænke stort og sende os deres visioner for universiteterne. Seks bud har vi fået indtil videre, og vi kommer løbende til at offentliggøre visionerne, som de kommer ind.

Og så laver vi nogle få portrætter af folk fra KU, som stiller op til folketingsvalget. Listen er bestemt ikke udtømmende, og vi byder alle kandidater velkommen i Uniavisen med tilbud om at skrive debatindlæg, der har relevans for lokalsamfundet.

Byd ind!

Selvom du ikke stiller op til valget, håber vi, at du vil byde ind og være med til at påvirke den politiske samtale i løbet af de næste tre uger.

Byd ind med din viden, tip os om historier eller skriv et debatindlæg.

Hvad der bliver sagt under valgkampen er med til at sætte rammerne for den kommende folketingsperiode.

Seneste