Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Forsker udfordrer monogamiet

OVERBLIK FREDAG – Polygamiets opgør med parforholdet – Professor: Opfattelse af spindoktorer er forfejlet – Ensidig dyrkelse af rytmisk musik – Lille fag, stort studie.

Polygamiets opgør med parforholdet

I USA har spørgsmålet om homoægteskaber fået følgeskab af en debat om gruppeægteskaber, polygami og bigami. Danske forskere udtrykker blandede holdninger i en lignende debat i Danmark. »Det er afgørende, at vi bliver ved med at diskutere statens rolle i enten at blokere for eller understøtte fleksible familieformer, heriblandt det polygame ægteskab,« mener sociolog Marie Bruvik Heinskou fra KU. Antropolog Miriam Koktvedgaard Zeitzen, også KU, er mere forbeholden. Hun pointerer, at monogami er en grundpille i den måde, vi har organiseret vores samfund på.
Information, side 14, fredag 16. december 2011

Professor: Opfattelse af spindoktorer forfejlet

Folketinget skal nedsætte et udvalg, der skal undersøge reglerne for spindoktorer. Tim Knudsen, forvaltningsprofessor ved KU, mener dog, at de nuværende regler er tilstrækkelige. Knudsen mener, at den almene opfattelse af spindoktorer er forfejlet og siger, at der er behov for folkeoplysning på området. Hvis nogen trænger til serviceeftersyn, så er det departementscheferne, da det normalt er dem der er ministrenes nærmeste rådgiver, påpeger han.
DR2 Deadline kl 17.00, torsdag 15. december 2011

Ensidig promovering af rytmisk musik

Rytmisk musik har gennem de seneste 40 år oplevet en ensidig promovering i undervisningssektoren, skriver studielektor Morten Hjelt, Københavns Universitet. Han beklager, at den klassiske musik gennem årtier er blevet degraderet til blot at være udtryk for borgerlig fisefornemhed, og han mener, det er udtryk for historieløshed, hvis rytmiske musikere ikke er i stand til at erkende den åbenlyse arv, som den klassiske musik er.
Jyllands-Posten, side 23, fredag 16. december 2011

Lille fag, stort studie

København tilbyder som den eneste skandinaviske by studier i indianske sprog og kulturer op til kandidatniveau, og ifølge adjunkt Jesper Nielsen fra Indianske Sprog og Kulturer på KU ved folk meget lidt om Mesoamerika og dets historie. Han fortæller, at han ofte bliver spurgt, om det har været svært at være fokuseret på så lille et fag i mange år, men han svarer, at studiet er lige så stort som mange andre kulturstudier.
Weekendavisen, side 12, fredag 16. december 2011

Seneste