Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Forskere: Reformer tvinges ned over hovedet på os

KORT NYT - Forskere: Reformer tvinges ned over os - Dansk bureaukrati hindrer højtuddannede i at vende hjem - Rektor: For mange uddannelser - Computerspil er skam farlige - for nogle.

Forskere: Reformer tvinges ned over os

Ren reformtsunami: Strukturreformer på universiteterne er dikterede af ledelsen og ofte ikke fagligt motiveret, lyder det fra blandt andre naturvidenskabelige forskere i en undersøgelse foretaget af Forskerforum, og omtalt på Ingeniøren.dk.

Dansk bureaukrati hindrer højtuddannede danskere i at vende hjem

Kom ikke tilbage: Danskere med en udenlandsk uddannelse har sværere ved at komme ind på de danske universiteter end på topuniversiteter i udlandet. Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) opfordrer de danske universiteter til at være mere fleksible, men har også foreslået indførsel af en meritgaranti for de udenlandske, danske studerende, der vil hjem og studere videre, skriver Information.

Rektor: For mange uddannelser

Nu er nok nok: På tre år er 40 nye uddannelser kommet til i Aarhus, og det er for mange for rektor fra Aarhus universitet, Lauritz B. Holm-Nielsen. Han siger til Jyllands-Posten, at der skal ryddes op i uddannelserne, for det er blevet for uoverskueligt for både erhvervslivet og de studerende.

Computerspil er skam farlige – for nogle

Vi har faktisk viden om effekten af spil: Der er god grund til at tage videnskaben alvorligt i debatten om voldelige computerspils konsekvenser, skriver Albert Gjedde, professor og institutleder på Institut for Neurovidenskab og Farmakologi, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet (KU) i et indlæg i Berlingske. Særligt mennesker med depression og ADHD er i farezonen.

Seneste