Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Forskere skal finkæmme universitetsloven

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Forskere skal finkæmme universitetsloven - Morten Østergaard: JA, vi sparer på forskning - Enhedslisten: Ordblinde må ikke tabes på gulvet - Mikkel Vedby: Bomb ikke Iran - Tim Knudsen om De politiserende embedsmænd - Michael Gøtzsche: Peter Loft-sagen kan være harmløs - Professor(er): Servicefag kan forgylde Danmark.

Forskere skal finkæmme universitetsloven

Et forskningsprojekt med forskere fra SDU og CBS skal nu for første gang undersøge virkningerne af universitetsloven fra 2003, skriver Altinget.dk. Universitetsloven er formentlig bedst kendt for at have gjort op med den medarbejdervalgte ledelse og for at have indført et eksternt bestyrelsesflertal på universiteterne.

Morten Østergaard: JA, vi sparer på forsking

Trods tidligere påstande om det modsatte erkender uddannelsesminister Morten Østergaard nu, at regeringen sparer på det offentlige forskningsbudget, skriver Altinget.dk.

Enhedslisten: Ordblinde må ikke tabes på gulvet

Universiteterne må ikke blive lukket land for ordblinde, mener Enhedslisten, der ifølge altinget.dk har bedt uddannelsesministeren undersøge forholdene.

Mikkel Vedby: Bomb ikke Iran

At bombe Iran for at stoppe deres atomprogram vil kun gøre ondt værre og give mullaherne ekstra kort på hånden for at beholde magten, og det er en dårlig løsning, mener Mikkel Vedby Rasmussen, professor på Institut for Statskundskab på Københavns Universitet (KU).

Tim Knudsen: De politiserende embedsmænd

Professor Tim Knudsen, Institut for Statskundskab på KU, beskriver i Kristeligt Dagblad embedsfolks vigtigste opgaver i anledning af, at skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har bedt sin departementschef om en redegørelse for hans rolle i den såkaldte Thorning-sag.

Michael Gøtzsche: Peter Loft-sagen kan være harmløs

Departementschef Peter Lofts indblanden i SKAT’s gennemgang af Helle Thorning-Schmidts skattesag behøver ikke at være usædvanlig eller ulovlig. Siden kommunalreformen har skatteministeren nemlig været øverste forvaltningschef for SKAT og dermed den, der står med ansvaret for, at skatteforvaltningen overholder loven. Hvis alting er foregået på den rigtige måde, kan det godt lade sig gøre rent skatteforvaltningsmæssigt, forklarer Michael Gøtzsche, professor i forvaltningsret på KU. DR P1 Orientering, kl. 17:10, mandag 14. november 2011.

Professor(er): Servicefag kan forgylde Danmark

Der er store økonomiske gevinster at hente for Danmark, hvis den enorme servicesektor bliver bedre til at sælge sine varer til udlandet og blive mere globaliseret, mener professor Carl Johan Dalgaard på Økonomisk Institut på KU sammen med professor Jan Rose Skaksen fra Copenhagen Business School. Berlingske, Side 8, tirsdag 15. november 2011.

Seneste