Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

ForskerForum: Nat-dekan vil ikke svare på kritik

OVERBLIK MANDAG - Nat-dekan vil ikke svare på kritik, siger ForskerForum - Studier på kontrakt med universitetet - Frygt dit hyggelige stearinlys - KU-professorer: Peter Loft har en svær sag - B.T.'s bud på et spadestik dybere ...

Nat-dekan vil ikke svare på kritik, siger ForskerForum

Dekan Nils O. Andersen på Det Naturvidenskabelige Fakultet vil ikke svare på kritiske spørgsmål om fusionen af fire fakulteter, selv om han får dem på skrift, klager ForskerForum. Uniavisen har dog fået et interview med dekanen, der bliver bragt mandag eller tirsdag.

Studier på kontrakt med universitetet

Universitetet og studerende har ikke altid samme interesser, skriver studiechef på KU Eva Teilman. Hun forestiller sig i et debatindlæg, at de to parter indgår en kontrakt til fælles bedste.
Politiken 4. december 2011, viden, side 6

Frygt dit hyggelige stearinlys

Politiken skriver, at stearinlys på ti minutter udsender 300.000 ultrafine partikler, og professor og forsker i toksikologi ved Københavns Universitet Steffen Loft forklarer, at denne type partikler er farlige. »Vi ved, at ultrafine partikler kan komme forbi lungernes forsvarsværker og ud i de yderste afsnit af lungerne, hvor de skaber en slags betændelsestilstand, der beskadiger lungerne og sætter kroppen i alarmberedskab,« siger Steffen Loft, som kun svinger lighteren derhjemme på mærkedage af hensyn til sundheden.
Politiken 3. december 2011, 1. sektion, side 6

KU-professorer: Peter Loft har en svær sag

Både professor i forvaltningsret Michael Gøtze og professor i statskundskab Tim Knudsen undrer sig over departementschef i Skatteministeriet Peter Lofts adfærd. »Der er tale om en erfaren departementschef, som har fulgt sagen tæt, og derfor virker det umiddelbart påfaldende, at han ikke har reflekteret over indholdet i et notat, som han vælger at give videre til Skat København ,« siger Michael Gøtze til Information.

B.T.’s bud på et spadestik dybere …

Regeringspartierne har gavn af, at Venstre har problemer på grund af skattesagsskandalen, konkluderer KU-politolog Sigge Winther for B.T. Avisen oplyser også, at eks-spindoktor Peter Arnfeldt er ‘nede på knock-out’.

Seneste