Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Forskningspolitisk Råd bifalder rød strategi

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Forskningspolitisk Råd bifalder rød strategi - Ingen fusionsfyringer i 2012 - Thomas Bjørnholm: På KU lytter vi - Videnskabernes Selskab lukker unge forskere ind - Nobelprisen i fysik fandt tre vindere.

Forskningspolitisk Råd bifalder rød regerings strategi

Danmarks nye regering bytter ’faktura’ ud med ’vækstmotor’, når det drejer sig om, hvad dansk forskning skal have som mål, og Danmarks Forskningspolitiske Råd støtter tanken, men vil have konkrete mål på banen, hvis det skal blive til andet end skåltaler, skriver Ingeniøren.dk.

På KU lytter vi

Thomas Bjørnholm, prorektor ved Københavns Universitet (KU), skriver i et indlæg På KU lytter vi i Information, side 21, onsdag 5. oktober 2011, at det er i universitetets ånd at lytte til gode argumenter, herunder fra medarbejdere, når fire fakulteter på KU skal blive til to. Og apropos beskriver en anden artikel i Information På AU lytter vi til kollegaerne en lignende problemstilling, efter at Aarhus Universitet begyndte på en faglig udviklingsproces med inddragelse af mere end 100 forskere og institutledere.

Ingen fusionsfyringer i 2012

Ifølge Kunet.dk har rektor Ralf Hemmingsen garanteret, at der ikke bliver afskediget folk på KU i 2012 som følge af de bebudede fusioner af de fire våde fakulteter, der bliver til to. Andre fyringer kan dog komme på tale på grund af generelle nedskæringer.

Videnskabernes Selskab lukker unge forskere ind

Revolution: Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, hvor gennemsnitsladeren er over 60, har netop etableret Det Unge Akademi som et uafhængigt forum for landets allerdygtigste unge forskere for at tage flere unge ind, skriver Videnskab.dk.

Nobelprisen i fysik fandt tre vindere

Så er årets nobelpris i fysik uddelt, og den gik til de tre forskere Saul Perlmutter, Brian Schmidt og Adam Riess for deres forskning i supernovaer, skriver Jyllands-Posten. Videnskab.dk skriver, at forskerne får prisen for deres opdagelse af, at universet udvider sig med accelererende hast.

Seneste