Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Forskningspris til Karen Vallgårda - en »sofistikeret« historiker

NAVNE - Karen Vallgårda modtager Einar Hansens årlige forskningspris for sin »sofistikerede, levende og indlevede historiske forskning.«

Historiker Karen Vallgårda får Einar Hansens Forskningsfonds pris for fremragende humanistisk forskning 2016.

»Vi har valgt Karen Vallgårda som modtager af fondens danske forskningspris på 150.000 kroner for hendes sofistikerede, levende og indlevede historiske forskning. Hun har vist, hvordan et direkte fokus på følelsernes historie kan gøre fortidens mennesker og deres anderledes liv nærværende med større dybde og indsigt,« skriver fondsbestyrelsen i deres indstilling.

Vallgårdas særlige arbejdsfelt er følelsernes historie. Hendes største projekt hidtil har drejet sig om menneskene omkring den danske kristne mission i Sydindien. Forholdet til børn og barnlighed står centralt her og danner en bro til hendes nuværende arbejde med skilsmissens historie.

»Jeg er meget glad og overvældet over at få prisen. Det er en stor ære. Jeg kan komme på mange kolleger, der fortjener den mindst lige så meget som mig. Prisen er også dejligt motiverende i forhold til min videre forskning i følelsernes historie og i det evigt foranderlige samspil mellem de intime relationer, hverdagslivet og magtudøvelse,« skriver Karen Vallgårda, der er bortrejst, i en mail til Uniavisen.

Styrker samarbejdet mellem Lund og København

Einar Hansens Forskningsfond blev stiftet af forlæggeren og skibsrederen Einar Hansen. Den skal virke for samarbejde mellem de to universiteter på hver side af Øresund, og har forskere fra Københavns og Lunds universiteter i sin bestyrelse.

Fonden uddeler hvert år en forskningspris og en hæderspris i både Danmark og Sverige.

Den årlige danske hæderspris går i 2016 til professor Vincent Gabrielsen, Saxo-Instituttet, Københavns Universitet.

»Med intensitet og indtrængende analytiske evner kaster Vincent Gabrielsen lys over den klassiske oldtid for læg og lærd,« hedder det i bestyrelsens indstilling.

gbg@adm.ku.dk

Seneste