Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Konkurrence kårer de smukkeste data

Skønhed — Igen i år kan du dele dine flotteste data i den videnskabelige fotokonkurrence Art in Science.

Videnskab er ikke kun noget, der gør os klogere. Det kan også være smukt. I hvert fald hvis man spørger på Det Naturvidenskabelige Fakultet (SCIENCE), der igen i år inviterer studerende og forskere til at deltage i fotokonkurrencen ARTiS (Art in Science).

Det eneste, du skal gøre for at deltage, er at indsende dine smukkeste billeder af videnskab – hvad enten det er en kunstnerisk fordeling af datapunkter, fotos fra feltarbejdet eller laboratorie-shots fra mikroskop.

»De billeder, som deltager i konkurrencen, er både er smukke blot som de er i virkeligheden, men de tilfører også en videnskabelig værdi og et nyt perspektiv, bl.a. fordi de viser videnskabens verden, som man ikke altid kan se med det blotte øje. Vi vil gerne skabe en debat om, hvorvidt videnskab også kan være kunst,« siger Christina Toldbod, der er af arrangørerne  bag konkurrencen.

Stor succes

Konkurrencen startede i 2015, og sidste år blev der indsendt mere end 159 billeder – både fra folkeskoler, gymnasier og  KU og andre universiteter. Og som noget nyt har arrangørerne udvidet kategorierne, så man kan deltage med billeder fra helt ned til nanoskala, science op til billeder af astronomi og alt derimellem i virkelig størrelse.

Vinderbilledet vil blive udvalgt både via offentlige stemmer på sociale medier og et dommerpanel bestående af forskere, kunstnere og videnskabsjournalister. Der vil blive uddelt priser i adskillige kategorier, heriblandt Young ART-Scientists, der er målrettet gymnasieelever i et forsøg på at opmuntre den næste generation af videnskabsfolk.

Der er desuden priser til det mest humoristiske billede og den bedste billedtekst. Når vinderne er kåret, bliver billederne udstillet rundt omkring på KU’s institutter i Vandrehallen på Niels Bohr Instituttet.

Læs mere om reglerne for konkurrencen, og hvordan du kan deltage  på artis.ku.dk

Seneste