Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Fotos: Grønt tjek af Forårsfestival 2019

Miljø — Grå himmel, grøn dagsorden. Vores udsendte betragtede festen gennem bæredygtighedens linse og så en miljøfokuseret fest, hvis affaldssystem dog så ud til at volde lidt forvirring.

Arrangørerne havde op til festivalen søsat et initiativ for at få de omkring 13.000 besøgende til at rydde parken for tomme fadølskrus: Aflever 25 plastik-krus i pantboden, så kvitteres der med en øl.

Selv om en del besøgene ikke tog opfordringen til sig, var der andre der gjorde det til en sport, hvilket jo formentlig også var forhåbningen. Uniavisen tog et prøvende kig på miljøopmærksomheden hos festivalgængerne og indehavere af madboder på festivalen.

I praksis nøjedes festivalen i 2019 med at adskille plastik fra øvrigt affald. Det meste affald fra madboderne var umuligt (med universitetets nuværende teknologier) at bearbejde og genanvende, snasket ind i ketchup som det var.

Til gengæld reddede arrangørerne, efter hvad de har oplyst, hele 85 procent af plastikkopperne retur til genbrug. I 2020 håber Forårsfestivalen af kunne servere øl i kopper, der bliver vasket op og brugt igen. Det er de store festivaler for tiden i gang med at teste.

billede: Lasse Sørensen
billede: Lasse Sørensen
billede: Lasse Sørensen
billede: Lasse Sørensen

Seneste