Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Frafald skal kortlægges og bekæmpes

Universitetet er til for samfundets skyld – ikke omvendt. Derfor har universitetet sammen med regeringen et ansvar for, at flere gennemfører en akademisk uddannelse. Det skriver formanden for de socialdemokratiske studerende.

Hver fjerde studerende på Københavns Universitet dropper ud i løbet af bacheloruddannelsen. Derfor mener Frit Forum, at universitetet må gøre to ting.

For det første må det undersøges og kortlægges, hvilke studerende, der falder fra og hvorfor de gør det. Dernæst må der lægges en strategi for, hvordan man kommer problemet til livs, samt hvordan man på bedste vis får bekæmpet de barrierer, som studerende, der ikke kommer fra akademikerhjem, kan møde i universitetsverdenen.

Frit Forum mener, at mere undervisning, mere personlig vejledning i forbindelse med opgaver samt mere feedback og kontakt til underviserne vil skabe et mere inkluderende universitet, men der er behov for at få undersøgt grundigt, hvor frafaldets rod kan findes.

For mange af de studerende, der forlader universitetet for tidligt, er det et personligt nederlag, der giver et hak i selvtilliden. Desuden er det et tab for samfundet, der har brug for flere højtuddannede.

I Børsen (22.11.) kunne man læse, at Danmark i 2020 vil mangle 180.000 højtuddannede. Det bliver altså på langt sigt dyrt for samfundet, at så mange forlader universitetet i utide.

Universitetet er til for samfundets skyld – ikke omvendt. Derfor har universitetet sammen med regeringen et ansvar for, at flere gennemfører en akademisk uddannelse.

Seneste