Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Fredagsbarer lukkes ned og fester aflyses på grund af smittefare

Udbruddet af COVID-19 betyder nu, at de studerendes fredagsbarer og fester på Københavns Universitet er blevet lukket ned på ubestemt tid.

Opdateret 10. marts 15:10: Nu er det meldt ud, at alle fredagsbarer, studentercaféer og fester på Københavns Universitet skal aflyses på ubestemt tid. Det fremgår af en mail sendt til studenterbaren Kommunen på CSS.

Opdateret 10. marts 13:30: På Søndre Campus er det ikke blot fester og fredagsbarer, men alle studerendes arrangementer, der er aflyst.

»Kære alle søde mennesker, vi er desværre blevet pålagt at aflyse alle fester og fredagsbarer på ubestemt tid. Det er en beslutning taget af KUA’s beredskabsgruppe og er dermed ikke i vores hænder og vi er selvfølgelig meget ærgrelige over situationen.«

Sådan skriver folk fra Roland Bar, som er studentercafé på Institut for Kultur og Kulturformidling, i et Facebook-opslag tirsdag morgen.

Roland Bar er blot en af de mange studenterdrevne caféer på Søndre Campus, der nu har fået udstedt øjeblikkeligt festforbud. Søndre Campus huser de tre fakulteter Humaniora, Teologi og Jura, alle på Amager.

Beslutning begrundet i Søpavillon-smitte

Beslutningen om at lukke for fredagsbarer og fester er truffet på et møde i Beredskabsgruppe Søndre Campus tirsdag morgen. Det fremgår af en mail, som fakultetsdirektør på Det Teologiske Fakultet har sendt ud klokken 9:58, hvorefter den er blevet sendt til et stort antal modtagere på campus. Her står, at »aflysningen sker for at mindske smitte af COVID-19 på campusområdet.«

Og videre:

»Interaktionen mellem de studerende ved disse lejligheder er en del anderledes end ved den daglige undervisning.«

»Og særligt med Søpavillonen in mente – hvor en smittet person var på natklubben torsdag i uge 10, og Styrelsen for Patientsikkerheds opfordring til de personer, der var til stede samtidig, til at blive hjemme i 14 dage – synes det mest hensigtsmæssigt med en aflysning.«

Mailen slutter med en opfordring til, at hele universitetet bør aflyse fester.

Tirsdag formiddag er meldingen fra Københavns Universitets ledelse, at den bestræber sig på at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Vicedirektør for kommunikation Jasper Steen Winkel siger, at universitetet tager situationen med COVID-19-smitte meget alvorligt. »Vi har fokus på at sikre, at medarbejdere og studerende holder afstand til hinanden for at undgå smitte,« siger han.

Efterfølgende har ledelsen på Søndre Campus præciseret over for de studerende, at alle sociale arrangementer på de tre fakulteter skal aflyses. De studerende på Søndre Campus må dog indtil videre stadig gerne holde dagsåbent i deres caféer, og undervisningen fortsætter også.

Seneste