Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Fremgang på Farma trods hård konkurrence

OPTAG 2010 - Næsten en tredjedel flere ansøgere til Farma på bare et år er en kæmpe succes for et fakultet, som er hårdt presset af mange nye uddannelser på lægemiddelområdet. Samtidig er det også det højeste ansøgertal nogensinde på uddannelsen til farmaceut

Hos Det Farmaceutiske Fakultet (Farma) på Københavns Universitet (KU) er kommunikationschef Jesper Munck direkte begejstret for en udvikling, der fra 2009 til 2010 gav 29,3 procent flere ansøgere som første prioritet til farmaceutuddannelsen.

Se ansøgertallene på Farma her

»Vi er glade og stolte med alle de konkurrenter til vores uddannelse, som vi har, og som udbyder lægemiddelorienterede uddannelser. Det er glædeligt, at vi oplever fremgang, endog i et optagelsesår, hvor der er kommet endnu en ny lægemiddeluddannelse til, den på Syddansk Universitetscenter,« siger Jesper Munck.

LÆS fra Farmas hjemmeside: Højeste antal ansøgere nogensinde

I dag er der cirka otte til ni steder i Danmark at tage en lægemiddelorienteret uddannelse, og for de unge er det interessant og prestigefyldt at få et arbejde i lægemiddelindustrien, mener Jesper Munck.

Hård kamp for 230 studiepladser gennem seks år

Den ny lægemiddelorienterede uddannelse på Syddansk Universitetscenter (SDU) har allerede oplyst deres optagelsestal for nogle dage siden, og de havde også god søgning. Det var derfor med ekstra spænding, at de ventede på tallene på Farma denne gang.

»Vi har igennem de sidste seks år skullet kæmpe hårdt for at beholde vores 230 studiepladser. Jeg har selv gjort op, at der i den periode er sket en fordobling i antallet af studerende på studier for lægemiddelorienterede uddannelser. Derfor er det nogle ret fantastiske tal og så ekstremt spændende for os, at ansøgertallet er vokset med næsten en tredjedel fra 2009 til 2010,« siger Jens Munck.

Væksten på 29,3 procent på farmaceutuddannelsen fra 2009 til 2010 gælder både for antal ansøgere i alt og antal ansøgere til første prioritet.

Seneste