Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Frygt for skinproces på KU

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Frygt for skinproces på KU - Uddannelse kvæler studerendes iværksætterlyst - Studerende klager over rutineprægede studiejob - Lidt øl giver ikke vom.

Frygt for skinproces på KU

Hverken medarbejdere eller studerende har været involveret i udarbejdelsen af den grovskitse, der blev fremlagt i sidste uge, til en omstrukturering af de fire naturvidenskabelige fakulteter på Københavns Universitet (KU), og det forløb giver frygt for en skinproces, skriver Ingrid Stage, formand for Dansk Magisterforening, og Leif Søndergaard, lektor på Biologisk Institut og AC-fællestillidsrepræsentant på Københavns Universitet (KU) i Information.

Uddannelse kvæler studerendes iværksætterlyst

Studerende har en udpræget iværksætterlyst, viser en undersøgelse lavet af A-kassen for Selvstændige, ASE, skriver Politiken. Desværre konkluderer en tilsvarende undersøgelse af færdiguddannede, at lysten til iværksætteri daler i samme øjeblik, uddannelsen er afsluttet.

Studerende klager over rutineprægede studiejob

Claus Nielsen, studiechef på KU, siger til Urban, at de studerende bør afstemme deres forventninger med den virkelighed, der er på arbejdsmarkedet. Og virkeligheden er, at en del arbejde er rutinepræget. Et stigende antal unge har ellers ifølge Djøfs rådgivningscenter klaget over kedelige og irrelevante arbejdsopgaver på deres studiejob. Studiejobbere gider ikke brygge kaffe, Urban, side 10, mandag 26. september 2011.

Lidt øl giver ikke vom

Ifølge Arne Astrup, leder af Institut for Human Ernæring på KU, kan man ånde lettet op, hvis man har et moderat forbrug af øl og frygter ølmave. På en konference om øl og sundhed i Belgien sagde Arne Astrup, at det snarere er tobaksrygning, mangel på motion, stress og medicin, der resulteter i bugfedme. Forsker: lidt øl giver ikke ølmave, Børsen, side 24, mandag 26. september 2011.

anfj@adm.ku.dk

Seneste