Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Fuldtidsstudie kræver undervisningstimer

KLUMME – I sidste uge kom regeringens kvalitetsudvalg med deres samlede anbefalinger til Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen. En af anbefalingerne lød, at hvis vi studerende skal være fuldtidsstuderende, så skal universitetet skabe rammerne for mere og bedre undervisning. Men når KU ikke engang kan leve op til minimumstimetallet, er der lang vej endnu.

Forårssemestret er nu skudt i gang. Fremdriftsreformens tvangstilmelding på 30 ECTS point hvert semester rammer alle studerende til sommer, og derved skal vi være såkaldte fuldtidsstuderende.

Mange steder på KU halter det dog stadig gevaldigt med det minimumstimetal, vi fik gennemført, på 12 timers undervisning om ugen. En betingelse for, at vi kan være studerende er, at der er undervisning at gå til. Og mindst 12 timer af det hver uge.

Forbavsende lidt undervisning

Da jeg i weekenden sad og forberedte mig til undervisning mandag, fandt jeg ud af, at den var aflyst. Og det var ikke kun tilfældet for undervisningen mandag morgen, men for halvdelen af de undervisningsgange, jeg var blevet sat i sigte. Det er ikke i orden, at universitet forventer af mig, at jeg er fuldtidsstuderende, hvis de ikke som minimum sørger for, at jeg har undervisning.

LÆS:

Seneste