Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Fusionsfakultet: Kald det Nat

UOPFINDSOMT - En stor del af deltagerne i konkurrencen om at finde på et velklingende navn til det sammenlagte fakultet 'Nat-Life', foreslår at kalde det for »Nat«.

Kælenavnet Nightlife bliver det nok desværre ikke – skønt det formår at forene ordene Nat og Life, pointere det gode barmiljø på Life-fakultetet og gøre mildt grin med Københavns Universitets fetish for det engelske sprog på blot ni bogstaver.

Forslagene til det kommende fusionerede fakultet er ærlig talt i den tørre ende, selv om universitetet har udlovet en iPad for det mest veldrejede navn.

Imperialisme og antiimperialisme

De fleste af listens indkomne forslag lyder: Kald det det, det Det Naturvidenskabelige Fakultet allerede hedder: Science. Eller Nat, for de dansksindede.

»Ikke for at være imperialistisk, men fordi det er bedst dækkende,« lyder en anonymiseret begrundelse, der klogt anerkender, at det nye fakultet skal samle to fakulteter med hver sin ret til respekt, selv om det nuværende Naturvidenskabelige Fakultet er noget større end det nuværende Life.

Og i den mere imperialistiske ende:

»Navnet ‘det naturvidenskabelige fakultet’ er dækkende for begge fakulteters aktiviter. Det er et internationalt genkendeligt og simpelt navn. Derudover er det administrativt enklere at beholde et eksisterende navn.«

Af de 136 indkomne navneforslag lyder cirka en tredjedel, at det nye fakultet skal overtage det største af de to bestående fakulteters navn.

En halv hest

Andre har tænkt lidt mere ud af boksen. Et af de mest eksotiske forslag er Det Nomotetiske Fakultet, forkortet NOMO, som nok vil sende en del ansatte og studerende hen på ordbogshylden, hvor de kan minde sig selv om, at nomotetisk betyder en hel masse forskellige ting for en masse forskellige mennesker.

Eller det korte FACT, der egentlig meget smukt indfanger naturvidenskabernes selvforståelse, selv om det selvfølgelig også, ligesom NOMO, støjer på den der 90’er-agtige måde med sine ugrammatisk store bogstaver ud over begyndelsesbogstavet.

Det måske mest spændende navn er ‘Chiron’, hvis forslagsstiller forklarer, at ordet »forener betydningen af de veterinære og medicinske områder i den mytologiske skikkelse Chiron, den vise kentaur, halvt mand, halvt hest, berømt for sin intelligens og sin viden om lægemidler.« Den sender vi lige videre til det kommende fusionerede Farmaceutiske og Sundhedsvidenskabelige Fakultet, hvor også dyrlægerne skal regere.

Endelig, og måske retfærdigvis, er der også en del deltagere, der har foreslået, at det samlede fakultet får navnet ‘Life’.

chz@adm.ku.dk

Seneste