Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Fyringstruet professor siger op

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Linda Maria Koldau siger op som musikprofessor på Aarhus Universitet - Anklageskriftet mod fremtrædende dansk forsker afvist - Sladrehank med heltestatus.

Fyringstruet professor går selv

Linda Maria Koldau siger op som musikprofessor på Aarhus Universitet på baggrund af nye oplysninger fra ombudsmanden, skriver Information. Oplysninger fra et lukket møde med den øvrige lærerstab i august 2011 afslører, at AU aldrig har haft til hensigt at ’genoprette det gode samarbejde’, mener hun.

Udskældt musikprofessor fyrer sit universitet

Linda Maria Koldau gider ikke længere »farcen« på Aarhus Universitet, skriver Politiken.

Koldau har sagt op

Den omstridte musikprofessor Linda Maria Koldau har sagt op med virkning fra 1. januar 2013. Efter månedlang debat om ytringsfrihed med Koldau i centrum vil det fremkalde stærke følelser: På Aarhus Universitet vil nogle klappe begejstret i hænderne. Andre vil begræde hendes skæbne som bevis på universitetslovens topstyring og manglende akademiske frihed, ligesom de vil opfatte hende som symbol på, at den klassiske (humanistiske) faglighed er i forfald, skriver Forskerforum.

Landsretten dumper upræcis tiltale mod fremtrædende dansk forsker

Anklageskriftet i sag mod en forsker fra Aarhus er af retten afvist som værende alt for upræcis. Det er tre år siden, at der blev rejst tiltale mod manden for i en årrække at have angivet sin løn og honorarer for lavt og på den måde unddraget statskassen knap 3,5 million kroner, skriver Politiken.

Sladrehank med heltestatus

Det er stadig et lavt antal af myndigheder, der benytter den såkaldte whistleblower-ordning i Danmark, skriver Michael Gøtze, som er professor og ph.d. ved forskningscenter Welma på Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet. Politiken, side 5.

clba@adm.ku.dk

Seneste