Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Gammelt it-system kan ikke følge med fremdriftsreformen

STUDIETILMELDING - Universiteterne må behandle studietilmeldinger manuelt efter fremdriftsreformen. It-systemet STADS understøtter ikke fremdriftsreformens krav om, at det nu er universitetets ansvar, at de studerende skal læse på fuld tid.

De ansatte i studieadministrationen på Københavns Universitet (KU) får travlt med manuelt at behandle de studerendes tilmeldinger til fag og kurser.

KU’s it-system, ‘STADS’, der skal håndtere tilmeldingerne, lever ikke op til de behov, som nogle af landets universiteter, især KU, får i kraft af fremdriftsreformen, skriver it-netmediet version2.dk.

»Det er da en vanskelig opgave, som ministeriet har foræret os her. Det er da ikke en behagelig situation at få problemerne uden at få løsningen til dem,« siger Asbjørn Jessen, sekretariatschef i Uddannelsesservice på KU, ifølge version2.dk.

Gammel kode kan ikke validere fremdriftsreformens krav

Før fremdriftsreformen var det den studerendes eget ansvar at holde styr på, at kurser ikke lå på samme tidspunkt, og at de havde det rette antal ECTS-point.

Efter reformen er det universiteternes ansvar at sørge for det – i princippet ved hjælp af it-systemet STADS, som blev udviklet i 1990’erne. Problemet er, at STADS ikke kan finde ud af for eksempel at validere, om en studerende må skifte til et andet valgfag eller ej, eller bytte med en anden studerende når tilmeldingsfristen er udløbet.

»Så har vi ikke en smart it-løsning, hvor du kan swappe rundt og bytte med andre studerende, for den grundlæggende struktur i it-systemet er ikke lavet til det. Den er gammel kode, som ikke umiddelbart er let at tweake til det nye formål,« siger Asbjørn Jensen til version2.dk.

Der er nogle fag, hvor det vil blive et relativt stort problem med den manuelle administration til efteråret, og det kan ifølge Asbjørn Jessen komme til belaste studieadministrationen rigtig meget med ekstra opgaver, og han nævner især jura i den forbindelse.

anfj@adm.ku.dk

Seneste