Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Gigantisk tidsskriftprofit på gratis-forskning

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Gigantisk tidsskriftprofit på gratis-forskning - DF'er vil have fjernet irrelevante optagelseskrav - Studielivskampagnen: 30 nye film med seks nye studerende.

Gigantisk tidsskriftprofit på gratis-forskning

Inden for videnskabelige tidsskrifter har forlaget Elsevier monopolagtig status med en overskudsgrad på 37 procent. Firmaet, der står bag kendte udgivelser som ’The Lancet’ og ’Cell’, har enorme profitter, skriver Forskerforum. De højere priser betyder smallere indkøb på universitetsbibliotekerne, herunder Det Kongelige Bibliotek, så forskere og studerende må i fremtiden se langt efter visse tidsskrifter.

DF’er vil have fjernet irrelevante optagelseskrav

Jens Henrik Thulesen Dahl, ordfører for videnskab og forskning for Dansk Folkeparti (DF), vil have uddannelsesminister Morten Østergaard (R) til at forklare, hvorfor det er nødvendigt at have en gymnasieeksamen i kemi, hvis man skal læse IT, Technology and New Media på Aalborg Universitet, København. DF´eren har ifølge Ft.dk (Folketinget.dk) stillet et § 20-spørgsmål, hvoraf det fremgår, at Aalborg Universitet flere gange tidligere har forsøgt at få fjernet optagelseskrav, der er fagligt helt irrelevante for et studie, men det har ikke været muligt.

Studielivskampagnen: 30 nye film med seks nye studerende

I år er det Tyge, Ditte, Lærke, Arslan, Mette og Teis, som er blevet filmet for at fortælle om deres største førstegangsoplevelser som universitetsstuderende. Filmene er netop blevet offentliggjort og handler om første dag, første undervisning, første fest, første tvivl og første overraskelse. Senere følger flere film om første succes, eksamen, læsegruppe og job, skriver KU’s intranet.

Seneste