Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Glad løve bliver skåret i småstykker

BLODIGT - Til alle der ikke nåede til Vejle og så finhvalen blive skåret ud: Tre løver og en kænguru bliver i løbet af sommeren dissekeret foran Zoologisk Museum i København

Det er en oplevelse, der normalt er forbeholdt videnskabelige konservatorer og krybskytter – at dissekere en løve.

Men Statens Naturhistoriske Museum har fået den ret gode idé, at lade publikum kigge med, når museets folk udfører deres grumme arbejde med at dissekere udvalgte afdøde dyr. Zoologisk Museum modtager dyrene fra zoologiske haver, der af forskellige grunde har måttet aflive dem.

Løverne kommer fra Zoo i København, hvor man har succes med at få dyrene til at formere sig – men altså ikke har mulighed for at huse så mange løver. En god og trist historie på samme tid.

Bogen er også en mulighed

Tirsdag den 6. juli var det en bjørn, der omhyggeligt blev åbenbaret i al sin blodige voldsomhed for de videbegærlige, og i de kommende uger er der både løver og en kænguru på programmet.

SE: Universitetsavisens engelsksprogede søsteravis har billeder fra tirsdagens bjørne-seance.

Allerede den 13. juli kan man mellem klokken 10 og 15 se en nu forhenværende glad løve blive findelt i videnskabens og nysgerrighedens tjeneste. De mere sarte bør derimod nok nøjes med Louise Fatio og Roger Duvoisins bøger om Den glade løve.

Seneste