Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Glade sporskiftere

Jesper, Flemming og Julie har allerede en karriere bag sig, men ønsket om at skifte spor og opfylde drømmene har fået dem til at søge ind på universitetet

Jesper, Flemming og Julie har fundet sammen på trappen ned til Landskabskanalen uden for det ny KUA for at drikke en øl i solen.

Jesper Havaleschka, 28 år, er netop kommet ind på Sociologi, Flemming Karlsen, 29 år, er kommet ind på Medicin og Julie Holt, 26 år, skal starte på Jura.

Fælles for dem er at de er kommet ind på deres drømmestudier og har lagt deres hidtidige karrierer bag sig.

Jesper har været sergent i forsvaret, Flemming har drevet egen virksomhed og Julie har arbejdet som klinikassistent. Rejser, frivilligt arbejde og masser af erfaringer fylder allerede godt på cv’et selv om de knap nok er startet på universitetet.

Og de ryster på hovedet af politikernes snak om at de unge går for sent i gang med deres uddannelse.

»Vi er jo ikke kvæg der skal losses af sted. Sandsynligheden for at en 18-årig ved hvad han vil med resten af sit liv, er ikke særlig stor. Vi har mærket efter.

Jeg tror det er langt billigere for samfundet at lade folk uddanne sig til det de vil end det er at lade folk slide et langt liv i det forkerte job hvorved der vil opstå følgesygdomme såsom stress,« siger Flemming der sammen med Julie og Jesper føler sig privilegerede fordi de kan starte på deres drømmestudie frem for bare at fortsætte bevidstløst i det forkerte spor.

Ingen af dem er specielt bange for ikke at kunne gennemføre studierne. Også selv om studievejledningen før valget af studie ifølge Jesper ‘har været sindssygt dårlig’.

»Jeg har et mere realistisk forhold til mine egne præstationer end jeg havde i starten af tyverne. Fordi jeg allerede har en anden uddannelse ved jeg at der vil være perioder hvor studiet ikke er spændende, men bare rent slid,« siger Jesper.

Det har beroliget Julie at høre en af de nye studerende fra sidste år fortælle om sin følelse af at være alene til dagens arrangement.
»Det er nøjagtig sådan jeg har det lige nu,« fortæller Julie.

Flemming er godt tilfreds med de informationer han har fået med sig i dag mens Jesper synes oplysningerne har været en kende irrelevante:

»De fleste studerende vil gerne have svar på en masse spørgsmål der kan dæmme op for ens usikkerhed. Derfor synes jeg ikke det er så relevant at skulle høre en masse om studenterpolitik her i starten. Jeg er bare blevet forvirret på et højere plan nu.«

Seneste