Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Globaliserings-penge lader vente på sig

Flere midler til universiteterne fra starten af 2007, lød løftet fra partierne bag globaliseringsaftalen i november sidste år. Men Københavns Universitet (KU) venter stadig

Tålmodighed – pengene er på vej. Men præcist hvornår og hvor mange, det venter KU spændt på at få svar på.
Usikkerheden betyder at budgettet for i år er blevet til uden man reelt har vidst hvor store indtægter man har at gøre godt med og dermed blandt andet hvor mange nye ph.d.-stipendiater fakulteterne har råd til ansætte.
Cirka halvdelen af globaliseringspuljen skal fordeles i fri konkurrence mellem forskerne mens den anden del skal uddeles som basismidler efter en ny fordelingsnøgle, men Videnskabsministeriet mangler fortsat at finde ud af hvor stor en andel af puljen hvert universitet skal have.
Økonomichef Lars Øbing roser forligspartierne for at have indgået en flot aftale, men han har indtryk af at politikere og embedsmænd derefter tog på ferie og har været det lige siden.
»Det er bestemt ikke tilfredsstillende at vi skal blive ved med at vente på svar. Vi rykker ministeriet konstant,« siger Lars Øbing.

Arbejder på sagen
Videnskabsminister Helge Sander (V) tør fortsat ikke love hvornår ministeriet kan fortælle hvordan pengene bliver fordelt.
Videnskabsministeriet sendte den 14. december sidste år et orienteringsbrev til universiteterne hvor man vurderede at der ville være en beslutning i begyndelsen af 2007. Ifølge ministeren skulle finansloven først til afstemning den 13. december sidste år, og så har man indhentet supplerende data fra universiteterne som man er i fuld gang med at bearbejde. »Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sige noget endeligt om fordelingsmodellen, men det er klart at de hidtidigt anvendte modeller indgår i mine overvejelser,« siger videnskabsministeren.

Seneste