Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Globaliseringsforlig ændrer ikke ved budget

BUDGET 2011 - Københavns Universitet havde håbet at få 200 millioner kroner flere ordinære basismidler fra Globaliseringspuljen, men det blev kun til 120 millioner. Rektor mener alligevel, at næste års budget hænger fornuftigt sammen.

Københavns Universitet (KU) havde forventet at få 200 millioner kroner i frie basismidler, men med globaliseringsforliget, der blev indgået den 28. oktober, bliver det sandsynligvis kun 120 millioner kroner.

Det ser dog ikke ud til at få indflydelse på KU´s budget for næste år, skriver KUnet.

Læs hele artiklen her (kræver login som studerende eller medarbejder)

»Forliget lægger op til, at vi kan videreføre det budgetgrundlag bestyrelsen i forvejen har arbejdet med. Universitetet havde satset på 200 millioner i basismidler men får nu lidt over halvdelen. Men det ændrer ikke væsentligt ved de planer for KU’s økonomi, vi har arbejdet med de seneste måneder,« udtaler rektor Ralf Hemmingsen på KUnet.

Flere studerende hjælper

De færre millioner i forliget end forventet opvejes af, at prognoserne for uddannelsesindtægter (STÅ og færdiggørelsesbonus) ser positive ud. Det skyldes primært et øget optag i år samt at flere studerende har færdiggjort deres uddannelse i studieåret 2009-2010.

»Jeg vurderer, at KU’s budget for 2011 med forliget og den positive udvikling i uddannelsesindtægterne samlet set hænger fornuftigt sammen. Men den økonomiske usikkerhed for de kommende år maner til forsigtighed,« siger Ralf Hemmingsen til KUnet.

KU’s budget for næste år forventes at blive vedtages den 9. december af bestyrelsen.

clba@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste