Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Globaliseringspuljen er fordelt

Forhandlingerne om globaliseringsmidlerne er nu faldet på plads, siger Helge Sander i en tale på Geologisk Museum

De 39 milliarder i globaliseringspuljen er nu blevet fordelt efter forhandlinger mellem regeringen, Socialdemokraterne og De Radikale.

»I har fået alle de penge, I gerne vil have. I hvert fald stort set,« siger videnskabsminister Helge Sander (V) i en tale henvendt til universiteterne ved prisoverrækkelsen i idékonkurrencen om Statens Naturhistoriske Museum, som finder sted netop nu på Geologisk Museum.

Det nye naturhistoriske museum bliver ifølge Sander »et omdrejningspunkt i vidensøkonomien.« Ministeren har fulgt projektet tæt og mener, at museet bliver vigtigt for hele Danmark.

Helge Sander er desuden overrasket over, hvor stor berøringsflade, der er med kulturministerens arbejde. Derfor bør kulturministeren også sidde med ved bordet i fremtiden, siger Sander.

Rektor takker for delvis finansiering

I den stopfyldte sal på museet takker rektor Ralf Hemmingsen for penge til universitetets laboratorier. Ganske vist er det nye naturhistoriske museum endnu ikke fuldt finansieret, men der er lagt et godt fundament, »også hvad dette angår,« siger rektor.

Universitetsdirektør Jørgen Honoré har ingen umiddelbare kommentarer til fordelingen af globaliseringsmidlerne, men vil hjem og studere tallene grundigt.

Fordelingen af globaliseringsmidlerne offentliggøres senere i eftermiddag, hvorefter partierne vil udtale sig om resultatet.

chz@adm.ku.dk, ser@adm.ku.dk

Seneste