Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

God anmeldelse af kantine skaber kaos og irritation

MADANMELDERI - Uniavisens gastronomiske medarbejder kunne godt lide maden i rektor og uniadministrationens kantine og skrev en strålende anmeldelse. Det skulle han ikke have gjort.

Det begyndte ellers så godt. En af medarbejderne i Le Cannibale, kantinen i Nørregade-komplekset hev fat i vores redaktionssekretær og takkede for den pæne anmeldelse af den mad, som køkkenholdet hver dag disker op til fast, rimelig pris for KU’s centraladministration.

Kokkene sætter en ære i at tilberede retter og tilbehør fra grunden, så det betyder noget, når deres arbejde bliver påskønnet.

Klager

Men anmelder Nicklas Freisleben Lund havde ikke blot rost kantinen og konkluderet, at hos rektor spiser man bare mest og bedst, han havde også antydet, at herlighederne fra buffeten var en mulighed, som almindelige mennesker, folk der ikke lige arbejder i Nørregade, kunne få adgang til.

Så de almindelige mennesker dukkede sultne op. Og indkøbschef på KU, Peter Lintrup, måtte reagere:

»Som medansvarlig for kontrakten med kantinen i Nørregade 10 er jeg selvfølgelig glad for, at kvaliteten er god til en overkommelig pris, som det fremgår af jeres kantinetjek af 14/11. Artiklen har imidlertid givet store problemer for kantinen og medarbejderne i FA. Der kom efterfølgende så mange studerende til kantinen, at der var udsolgt, inden alle medarbejdere fik den forventede frokost. Flere har således klaget,« skriver Peter Lintrup til redaktionen.

Studerende gik forgæves

Peter Lintrup gør opmærksom på, at Le Cannibale får et tilskud i henhold til kantinecirkulæret for personalekantiner, og at det vil være et brud på reglerne, hvis KU sælger mad til studerende eller andre, der lige drypper ind.

Det er samme mekanik, der betyder, at folketingsmedlemmer og ansatte kan spise utrolig lækker mad til meget lav pris på Christiansborg, mens deres eventuelle gæster betaler dobbelt.

»I dag har kantinepersonalet været nødt til at stationere en medarbejder ude ved kassen for at afvise studerende, der kom ude fra fakulteterne. Det er spild af alles tid – ikke mindst de studerende, der kommer herind i den tro, at de kan bruge kantinen,« pointerer indkøbschefen videre.

Andre kantiner burde følge kannibalen

Nicklas Freisleben Lund, der skrev den positive anmeldelse af Le Cannibale, forsvarer historien.

»Tanken var selvfølgelig ikke at fratage flittige KU-ansatte deres velfortjente frokost, men at sætte fokus på forskellen til den kantinestandard, de studerende spises af med. Selv er min – og mange af mine uni-bekendtes – erfaring, at det ganske enkelt er for dyrt og for dårligt,« siger Nicklas Freisleben Lund. Han mener, at løsningen må være at gøre andre af KU’s kantiner lige så gode som Le Cannibale.

»KU-personalet skal selvfølgelig kunne spise godt, men det skal de studerende også. Højnede man niveauet på fakulterne, var der jo intet behov for at snige sig ind på Kannibalen

chz@adm.ku.dk

Den oprindelige anmeldelse af Le Cannibale er nu blevet forsynet med den tilføjelse, at kantinen faktisk kun er åben for ansatte (også studenteransatte) i KU’s fællesadministration. Selv om vi omtaler Le Cannibale som ‘rektors kantine’, er rektor faktisk en yderst sjælden gæst ved frokosttid. Derimod spiser prorektor ofte sin frokost på matriklen.

Seneste