Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

God ferie! Her er lidt sommerlæsning til stranden

TIMEOUT - Uniavisen er taget på sommerferie. Vi ses til august – og indtil da: Dyk ned i de bedste og de mest læste artikler fra første halvår af 2015. Happy holidays!

Redaktionen er taget på stranden og vender først tilbage til august.

Vi tjekker dog uni-avis@adm.ku.dk over sommeren (og med ’vi’ mener vi stakkels Lene, som sidder hele juli og forbereder semesterstartsdækningen, mens vi andre krydrer mås).

Hav en fantastisk sommerferie! Mangler du læsestof, har vi herunder fundet de mest læste artikler og de bedste portrætter fra første halvår af 2015 frem til dig.

Vi ses!

De mest læste

1. Årets foreløbigt mest læste artikel satte en dagsorden – i så høj grad, at den fik flere politikere til at vende sig mod fremdriftsreformen og også medvirkede til at hive den udskældte reform ind i valgkampen.

2. Lektor Steen Laugesen startede en heftig debat med sit indlæg, der stillede spørgsmålet: »Hvorfor skal min undervisning bedømmes af dumme og dovne studerende, som slet ikke burde være på et universitet?«

3. En kjole (og eb.dk) gjorde retorikstuderende medlem af Konservativ Ungdom, Nikita Klæstrup, til forårets mest eksponerede #kbhuni-studerende. Hun har siden brugt taletiden til debattere “slutshaming” på sin blog og på sociale medier.

4.. Hvad er der egentlig galt med den fremdriftsreform? Vi tegnede 10 af problemerne op tilbage i april.

5. Vi fortalte – for anden gang – at karakterudskrifter fra Københavns Universitet er så grimme, at udenlandske virksomheder griner og internationale topuniversiteter bliver mistænksomme. Artiklen fik KU til at gøre noget ved problemet – men var det nok?

6. Sidste års mest læste artikel – Camilla Lærke Andersen indlæg om at være introvert studerende fik et modsvar af en ekstrovert

7. »Så sad vi der og viste vores bryster på fuld knald,« fortæller en medicinstuderende om den nu nedlagt betonskakt på Panum, hvor man skulle være top- eller bundløs for at komme ind.

8. Hver femte studerende forlader KU før tid. Vi talte med seks dropouts om, hvorfor de skred, hvad de har taget med fra universitetet – og hvordan det gik til, at de alligevel blev til noget.

9. Årets mest romantiske artikel.

Fed forskning, spændende portrætter

1.Mød KU’s egen Birdman, der fik omskrevet sangfuglenes stamtræ.

2. Som barn ville hun studere astrofysik. Nu har Namiko Mitarai vundet en af Japans største forskningspriser for sit arbejde med at koble biologi og statistisk fysik.

3. Et af landets mest roste museer skal have ny chef, når Thomas Söderqvist træder tilbage. Her fortæller han, hvad han har lært i sine 15 år i spidsen for Medicinsk Museion.

4. Janine Erler har sammen med kolleger fra KU og University of Sheffield i England opdaget, hvordan et særligt enzym baner vejen for, at brystkræft spreder sig til knoglerne.

5. Studenterpræsten fortæller om sine samtaler med perfektionistiske studerende.

6. For syv år siden måtte Rebecca Adler-Nissen skrotte halvdelen af sin ph.d. Nu har hun modtaget Nils Klim-prisen for at åbne nye døre inden for forskningen i europæisk diplomati og international politik.

7. AC-vejleder Dorthe Rozalia Horup elsker at vejlede de studerende på Tværkulturelle og Regionale Studier. Til gengæld er hun knap så glad for, at KU har flyttet hendes kontor 500 meter væk fra dem, hun skal hjælpe.

8. Afskedsinterview med KU’s nu tidligere universitetsdirektør Jørgen Honoré – som ifølge barndomsvennen var lidt af en player i sine unge dage.

9. Cand. mag. i historie Louise Herping Ellegaard skulle fortælle os om, hvordan hun har været med til at skabe Danmarks største internetforalg. Og så skete der noget…

Og sidst, men ikke mindst…

Hyg dig med soundtracket til sommeren 2015 – sammensat af vores engelske site University Post.

God sommerferie!

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste