Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Gratis film på Filmstationen

I aften kan du spare 75 kroner på biografbilletten, tage plads på en klapstol, bide i en saltstang, drikke en kop kaffe og se en gratis film, som handler om kærlighed, kommunisme og kosmos

Filmstationen er en yderst studentervenlig biograf, som opstår hver anden torsdag aften i den gamle stationsbygning ved Nørrebro station. Her kan man se film, som man ikke kan se andre steder (jeg har set censurerede film om freaks og dystre tegnefilm og 90’er- fiskeserie med John Laurie) og man kan drikke en øl eller en kaffe imens og balancere på en klapstol eller flade ud i en sækkestol.

Klokken 20 i aften er der socialistisk retro-musical på programmet, med filmen Interkosmos fra 2006, som handler om et østtysk rumprogram, der i 70’erne skød to astronauter og et marsvin (gnaver, ikke hval) ud i rummet for at kolonisere Saturn og Jupiter.

Filmens instruktør, Jim Finn, har en forkærlighed for socialistisk propaganda, og denne gang har han haft poterne i DDR’s arkiver for at lave, hvad han selv kalder ‘en kærlighedshistorie og en begravelsessang for social og økonomisk ingeniørkunst’.

Det er højst sandsynlig blevet en virkelig mærkelig film, men hvordan det lige præcis er kommet til at se ud, er svært at vide. Duk op klokken 20, og se det med dine egne øjne.

Hvor: den gamle stationsbygning ved Nørrebro station

Hvornår: Filmen starter klokken 20, og det er ganske gratis

Seneste