Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Gratis uddannelse er guld værd for Danmark

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Gratis uddannelse er guld værd for Danmark - Svært at gøre os (økonomisk) ansvarlige for vores livsstilssygdomme - Universiteter strammer op om snyd med videnskabelige forfatterskaber - Dansk gennembrud: Nu kan vi næsten gøre som i Star Trek.

Gratis uddannelse giver Danmark milliarder

Gratis uddannelse er en overskudsforretning for Danmark, og det vil slet ikke kunne betale sig at indføre brugerbetaling, konkluderer Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE-rådet, i en ny analyse.

Svært at gøre os (økonomisk) ansvarlige for vores livsstilssygdomme

Mange mener, at lægebehandling af livstilssygdomme som rygerlunger og fedme bør være brugerbetalt, fordi patienterne selv har et ansvar for deres sygdom, men ph.d. på Københavns Universitet Martin Marchman Andersen påviser i sin nye afhandling, at det er svært at retfærdiggøre, og at det er meget uklart, hvad de i så fald skulle holdes økonomisk ansvarlige for.

Universiteter strammer op om snyd med videnskabelige forfatterskaber

De største universiteter i landet opretter institutioner, der skal forhindre, at forskere snyder sig til at stå som forfatter på flere publikationer, end de har gjort sig fortjent til, skriver Politiken.

Dansk gennembrud: Nu kan vi næsten gøre som i Star Trek

Forskere på Niels Bohr Institutet har efter 15 års hårdt arbejde fået et gennembrud i den såkaldte kvante-teleportion. De danske forskere var i stand til at teleportere information mellem to beholdere, der ikke var i kontakt med i hinanden.

clba@adm.ku.dk

Seneste