Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Guide: Her skal du drikke din kaffe

AWARDS - Fra plumrevand i rillet, hvid plastik til gylden mokka med fløjlsblødt mælkeskum. De studerendes foretrukne drik findes i alle afskygninger på campus. Uniavisen uddeler kaffebønner til studiecaféer, kaffeautomater, pulverkaffelagre og kantiner og guider til KU’s bedste kaffesteder.

Nørre campus

mBar tilbyder acceptabel kaffe

mBAR: Den gratis kaffe får ikke længere klager
Charlie mødte ikke op til sin vagt i dag, så der er ikke blevet vasket kaffekopper. Derfor må de studerende i mBAR nu drikke af ølkrus, men dem er der nu også plads til rigtig meget kaffe i. mBAR drives af frivillige studerende på Biokemi og Molekylær biokemi. Her er det hyggen og ikke så meget kaffen, der lokker – som én udtrykker det; hvis den kostede penge, ville han nok ikke købe den. Ida fra Biokemi er uenig: »Den er helt acceptabel. Den er lige blevet opgraderet, og folk klager ikke længere.«

3 ud af 6 bønner
Pris: Gratis filterkaffe
Adresse: Biocenter, Ole Maaløes Vej 5
Åbent: man-tors 12-17, fre 12-19

Udefinerbar automatkaffe i tandlægernes kælder
Odontologi: Cappuccinoen smager af latte (og omvendt)
Der er mange knapper på Odontologisk Forenings kaffemaskine i Panums kælder, men noget tyder på, at det er lidt hip som hap, hvad man trykker på. »Jeg plejer at vælge cappuccino eller latte, for de smager faktisk ens. Det smager ikke som frisk cafekaffe, det smager faktisk ikke så meget af kaffe, men det er fint nok til en femmer,« lyder dommen fra Lea, der læser til tandlæge. Ved siden af kaffemaskinen findes for øvrigt en meget hightech Quooker, der – måske i instant-kaffedrikkernes interesse – kan spy kogende vand.

1 ud af 6 bønner
Pris: 5 kroner
Adresse: Odontologi, Panum, Nørre Allé 20
Åben: Altid

Testens festligste joint
Studenterklubben: Gratis kaffe i diskokuglens skær
Selv om det er en helt almindelig onsdag eftermiddag, er der skruet godt op for musikken – lige nu en sang fra Disneyfilmen Mulan – og diskokuglen drejer i loftet. I medicinernes studenterklub i Panums kælder serveres Irmas blå cirkelkaffe, den er gratis, og når der er mælk, så kan man også få det i. Studenterklubben drives af frivillige studerende primært fra Medicin, og lidt fagnørderi er der også plads til på væggene, hvor du kan se kaffens molekyle og en udførlig forklaring af dens påvirkning af kroppen.

2 ud af 6 bønner
Pris: Gratis
Adresse: Panum, Blegdamsvej 3B
Åbent: 11-17

Caféens tilbud må betegnes som skrabet
Caféen?: Gratis kaffe med coffee creamer til medlemmer
Den hedder Caféen?, men er nu snarere en bar. Og det ser også ud til, at øllerne får mere opmærksomhed. Men på hjørnet af bardisken står kaffen – og den er gratis, hvis du altså er medlem, og det kan du blive for en årlig tyver. Kaffen kommer i porcelænskrus fra en umage samling eller i papkrus to-go. Der er ikke frisk mælk, men der er coffee creamer.

3 ud af 6 bønner
Pris: Gratis (forudsætter medlemsskab)
Adresse: Universitetsparken 13A
Åben: man+tors 12-22, tirs+ons 12-19, fre 12-03

Frederiksberg campus

Cafe Væksthuset tilbyder den skønneste og dyreste kaffepause på KU

Café Væksthuset: Ugandisk økokaffe mellem botanikernes blomstrende bede
Studerende ejer Café Væksthuset, et drivhus omlagt til café midt i sommerhaven på SCIENCE. De yndige omgivelser tiltrækker også gæster, som ikke går på Københavns Universitet. Og alle er velkomne, men det er ikke lige meget, hvilken slags gæst du er. En stor filterkaffe koster 25 kroner, mens en stor cappuccino løber op i 40 kr. Studiekort slår 10 procent af de priser. Er man studerende på Campus Frederiksberg, ryger priserne helt ned på henholdsvis 14 og 23 kroner. Og det er altså for en kop baristabrygget kaffe af økologiske fairtradebønner fra Uganda. »Kaffen er skidebillig for studerende, og det er god cafékaffe,« lyder dommen fra Anne, der læser til dyrlæge. »Jeg fik en kop almindelig filterkaffe, og det kan godt være lidt trist andre steder, men ikke her – den kan varmt anbefales,« siger Nanna, som også læser til dyrlæge.

6 ud af 6 bønner
Pris (for en stor): Filterkaffe 22,5 kr., cappuccino 36 kr.
Adresse: Grønnegårdsvej
Åben: 8.30-17 i foråret

Crime riders kan snige sig til snydekaffe på SCIENCE
Kaffemaskinen på PLEN: Specialkaffe på professorgangen
Kaffen i kantinen på SCIENCE på Frederiksberg rygtes at være ringe, og derfor er det måske værd at snige sig op ad betontrapperne til tredje sal. På gangen mellem opgang 6 og opgang 8 står der nemlig en kaffemaskine, der er »sådan espressoagtig med mælkeskummer,« og vistnok egentlig er tiltænkt medarbejdere. »Den er god nok til, at der tit er kø. Vi har diskuteret, om den påvirker produktiviteten i en positiv eller negativ retning,« siger Jonas, der er ph.d.-studerende på Plante- og miljøvidenskab.

3 ud af 6 bønner
Pris: Gratis – medbring egen kop
Adresse: Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Thorvaldsensvej 40
Åben: Når døren er åben

City campus

Kommunehospitalets populære samlingssted skænker god kaffe
Café Kommunen: Dette koffeinbankende hjerte samler hele CSS
De mørkegrønne vægge emmer af øl fra sidste weekends fredagsbar i de samfundsvidenskabelige studerendes foretrukne samlingspunkt. Her får du fairtrade, økologisk Peter Larsen-kaffe (den, de sælger på Roskilde til en halv månedsløn) og et bredt udvalg af snacks – fra oreos til snøfler og bastognekiks.

4 ud af 6 bønner
Pris: 4 kr. lille, 7 kr. stor
Adresse: CSS, Øster Farimagsgade 5
Åben: 8 – 18

Du får bønne i døgndrift hos statskundskaberne
Jacques D: CSS’ billigste kaffefix er åbent hele døgnet
Statskundskabernes opholdsstue sælger maskinkaffe i papkrus til 3 kroner for alle slags. Kaffen er ikke noget at prale af. Til gengæld kan du slubre din wiener melange i dig over et slag bordfodbold med fremtidens politikere – også ud på de sene nattetimer, for studerende med nøglekort til CSS har adgang døgnet rundt.

3 ud af 6 bønner
Pris: 3 kr.
Adresse: CSS, Øster Farimagsgade 5
Åben: hele døgnet

Næstekærlig kaffe hos teologerne
Teologernes Frokostklub: Stærk kaffe fra teologernes termokander
I Teologernes Frokostklub skiftes frivillige teologistuderende til at kokkerere for hinanden. Det er denondelyneme næstekærligt. Frokostklubben serverer også Frellsens (tø-hø) kolbekaffe til en femmer. »Vi plejer at lave den lidt stærk – det kan folk bedst lide,« fortæller den frivillige teolog bag baren.

3 ud af 6 bønner
Pris: 5 kr. (4 kr. i egen kop)
Adresse: Købmagergade 44
Åben: 9.15-14

Studenterhuset serverer den bedste kaffe til prisen

Studenterhuset serverer baristakaffe til studiepris
Fremvisning af studiekort skærer omtrent en tredjedel af prisen på den økologiske kaffe, der ryger over disken i Studenterklubbens café. Her kan du få knaldsort filterkaffe eller en cappuccino med luftigt skum. Kvaliteten kan eftersigende variere efter de frivillige baristaers kaffeekspertise – på nær filterkaffen, der ligger på et jævnt – højt – niveau. Tager du kaffen og en tikroners-croissant med dig ud til cafébordene i solen, er du garanteret en oplevelse af autentisk latinerkvartersstemning. Kaffen kan også tages med op på førstesalen, hvor flittige studerende nyder godt af caféens læsepladser. God kaffe til gode priser i alle døgnets lyse timer gør Studenterhuset til vores favorit.

5 ud af 6 bønner
Pris: Filterkaffe 12 kr., cappuccino 26 kr.
Adresse: Ved Rundetårn
Åben: 8-24

Søndre campus

Cafe Mødestedet på KUA hygger om humanisterne

Cafe Mødestedet: God til prisen – og i forhold til københavnerstandard
Feinschmeckere vil glæde sig over at finde en café, der udelukkende serverer espressobasseret kaffe. Ingen filterkaffe her. Humanioras samlende café er ganske kommerciel (ejet af Frazer, du ved, dem med mint), men priserne er alligevel overkommelige. »Kaffen er god til prisen og også god i forhold til københavnerstandard faktisk,« lyder dommen fra to humanister, der tager en pause fra studierne i caféen. Om aftenen transformerer kaffebaren til ølbar – sommetider med live musik.

5 ud af 6 bønner
Pris: Cappuccino 20 kr.
Sted: KUA2, bygning 11
Åben: 8-17.30 (21 tors-fre)

SAXOs studiebar er en guilty pleasure ifølge baristaen
Helga: Hop af helsebølgen her
Den danske kongerække skuer ned over lædermøblementet i SAXO Instituttets studiebar. Kaffen er økologisk og fairtrade. Det er chokoladen og sodavanden ikke. Café Helga har droppet gulerodsstave og vindruer til fordel for det, de studerende virkelig vil ha’. »Helga er ikke en helsebar, det er nok mere en guilty pleasure,« siger Helgas barista.

3 ud af 6 bønner
Pris: 4 kr.
Adresse: KUA2, bygning 12
Åben: 9-17

Nordisk kaffebar er cool, men kaffen er mådelig
Nordisk kaffebar: Plastikkrus trækker ned i kaffebar med udsigt
En bred KUA-crowd flokkes i kaffebaren beliggende ned til det smalle sund, der skiller KUA1 fra sin datterbygning. Leonard Cohen messer poetisk fra højtalerne, og smilende bartendere sørger for fyldte termokander i baren. De hvide plastikkrus tæller ned; den blævrende følelse af varm, hvid plastik gør kaffeoplevelsen lidt mindre udsøgt. Til gengæld er ananas og mariekiks til en krone et plus.

2 ud af 6 bønner
Pris: 4 kr.
Adresse: KUA1, lokale 22.0.61
Åben: 10-16

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste