Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Gymnasielærerdag trak fulde huse

Lærerne var på skolebænken, da Københavns Universitet 8. januar afholdt Gymnasielærerdag om natur og sundhed

Mere end 300 gymnasielærere fik opdateret deres viden, da Københavns Universitets Biocenter dannede ramme om den årlige Gymnasielærerdag fredag den 8. januar.

Dagen havde natur og sundhed som tema, og var arrangeret i samarbejde mellem Det Naturvidenskabelige, Farmaceutiske og Biovidenskabelige Fakultet.

Det omfattende program bød på foredrag fra nogle af KU’s førende forskere. Derudover kunne gymnasielærerne deltage i forskellige mindre workshops fordelt på de tre fakulteter.

Nordisk mad og fodbold

En af foredragsholderne var professor Lars Ove Dragsted fra Institut for Human Ernæring.

Han fortalte om sit forskningsprojekt med at udvikle en ny nordisk madkultur, der både er sund, bæredygtig og smager godt.

Også lektor Peter Krustrup fra Institut for Idræt bidrog med viden om, hvad der kan gøre danskerne sundere. Hans forskning viser, at fodbold er den idrætsgren, der giver de bedste sundhedsmæssige resultater.

Tilfredse lærere

Formålet med Gymnasielærerdagen er at styrke samarbejdet mellem universitetet og gymnasierne. Og de lærere, Universitetsavisen talte med, var meget glade den mulighed.

Se voxpop med nogle af deltagerne.

»Det er vildt fedt med den her dag. Det er en fantastisk måde at styrke vores samarbejde med universitetet,« sagde Signe Larsen, lærer i biologi og religion på Ørestad Gymnasium.

Efter frokosten gik turen i bus til en af de femten forskellige workshops fordelt rundt omkring på de tre fakulteter. Dagen sluttede af med en middag for alle deltagere.

mahp@adm.ku.dk

Seneste