Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Hans Bonde: Mit udgangspunkt er feministisk

NYHEDSOVERBLIK MANDAG: Hans Bonde: Mit udgangspunkt er feministisk - Er det en kompetence at være mand? - Danmark er duks inden for forskning - Syddansk Universitet har flest internationale studerende.

Hans Bonde: Mit udgangspunkt er feministisk

Hans Bonde, professor ved KU og for tiden en yderst omdiskuteret kønsdebattør, forsvarer i indlægget »Mit udgangspunkt er feministisk« i Politiken sin påstand om, at »kønskortet« har haft en afgørende betydning for, at nogle kvinder eksempelvis er blevet ministre.

Er det en kompetence at være mand?

Kønskvotering handler ikke om at give tillidsposter eller lederstilinger til et bestemt køn. Kønskvoteringens formål er i stedet at sikre, at de bedste kompetencer får mulighed for at komme i spil, skriver Anne Rosa Simonsen, kandidatstuderende ved Københavns Universitet (KU) i et indlæg i Berlingske.

Danmark er duks inden for forskning

Danmark er i den gule førertrøje, hvad angår forskningsresultater, men vi er ikke dygtige nok til at omsætte ny viden til vækst – altså viden vi kan leve af. Sådan skriver Peter Olesen, formand for Det Strategiske Forskningsråd, i en kommentar til en kronik og en leder i Berlingske om, hvordan forskningen kan bidrage til mere vækst og beskæftigelse. Mange forskere lever endnu i den vildfarelse, at produktion af mere viden automatisk fører til viden og vækst. Det er ikke tilfældet, skriver Peter Olesen. I stedet har et nyttepræget syn bredt sig, og oprettelsen af Det Strategiske Forskningsråd, Højteknologifonden og Rådet for Teknologi og Innovation i 00’erne er en del af den mere nytteprægede udvikling.
Berlingske, 1. sektion, side 23, mandag 6. maj 2013.

Syddansk Universitet er mest internationalt

På Syddansk Universitet (SDU) har de en langt større andel af udenlandske studerende end på andre danske universiteter. SDU’s rektor Jens Oddershede siger til Fyens Stiftstidende, at det snart er hver femte studerende, der kommer fra udlandet. På KU er det »kun« hver tiende. SDU har blandt andet – i modsætning til KU, AAU og DTU – valgt at satse på facebooksider på forskellige udenlandske sprog for at tiltrække udenlandske studerende. Til at udvikle de udenlandske facebooksider har SDU ansat 30 lønnede studenterambassadører.
Fyens Stiftstidende, 1. sektion, side 7, mandag 6. maj 2013.

anfj@adm.ku.dk

Seneste