Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Har KUA opgivet universitetsvalget?

VALG PÅ KU - Der er mange gode grunde til at interessere sig for valget på KU, hvis man er humanist, mener Frit Forums kandidat på KUA.

Sidste år stemte 93 pc.t af de studerende på Humaniora ikke. Er det fordi de ikke vil have indflydelse på deres studier? Eller er det fordi de ikke vil stemme på noget, de ikke kan relatere til? Eller vidste de bare ikke, at der var valg?

Humanister er blandt de studerende, der får mindst undervisning, og de studerende er utilfredse.

KU kan og bør bruge flere midler på undervisning. Ud af et budget på 7,3 mia. kr. brugte KU kun 1,6 mia. kr. på undervisning i 2010. Når man samtidig ved, at hver fjerde dropper ud – blandt andet fordi de ikke har ret meget underviser kontakt og ofte overlades til selvstudier – er der grundlag for at handle.

Frit Forum kæmper for mere undervisning

Til universitetsvalget skal der i år kun vælges én studerende til at repræsentere 38.000 studerende.

Når KU vælger at bruge så lidt tid og penge på at informere om, at der er valg, kan man jo kun gætte på hvorfor. Men måske skyldes det, at det er praktisk, hvis de studerende ikke kigger dem over skulderen eller kræver noget. De har lagt valget over en weekend og har reduceret valget til bestyrelsen til kun en enkelt plads.

Frit Forum går blandt andet til valg på mere undervisning, større kvote 2-optag og mere medbestemmelse til de studerende.

Hvis du ønsker forandring på KU så stem på Frit Forum til universitetsvalget – jeg tror, at alle humanister ved, at der er brug for forandring.
 

Seneste