Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Her er Studenterrådets nye spidser

DEMOKRATI - To ud af tre regeringspartier står ikke bag den nuværende Universitetslov. Det gør Studenterrådet heller ikke, og den nye formand og næstformand håber at kunne påvirke politikerne.

Studenterrådet (SR) har valgt sin hidtidige næstformand, retorikstuderende Bjarke Lindemann Jepsen, til ny formand. Han afløser Ea Busch-Petersen på formandsposten. Ny næstformand er statskundskabsstuderende Maria Toft.

I SR’s pressemeddelelse fremgår det, at Bjarke Lindemann Jepsen har tænkt sig at påvirke de store forandringsprocesser, der er i gang på Københavns Universitet:

»Studenterrådet fylder 100 år i foråret 2012. Med jubilæet er der en unik mulighed for at sætte fokus på essensen af hele Studenterrådets virke, nemlig de studerendes fælles indsats for et bedre Københavns Universitet. Derfor vil vi det kommende år arbejde hårdt for at styrke de studerendes samarbejde på tværs af fag, og insistere på vigtigheden af, at de studerende får indflydelse på deres hverdag og deres studier. Det er os studerende, der kender vores studier bedst, så vi burde også være de første man spurgte, når der skal laves ændringer,« siger Bjarke Lindemann Jepsen.

Også regeringen skal mærke presset fra KU’s studerende, mener det nye formandsskab:

»To af de tre regeringspartier, herunder uddannelsesminister Morten Østergaards eget (Det Radikale Venstre, red.), står uden for det nuværende universitetsforlig. Vi håber meget, at vi det kommende år kan overbevise Folketingets partier om en lovrevision, der giver mere kompetence til studienævn og akademiske råd og afskaffer rektor og dekaners enevælde,« lyder det fra næstformand Maria Toft.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste