Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Hjemløse studerende må bo på hostel

ØVRIGE MEDIER - Hjemløse studerende må bo på hostel - Børsen-journalister fastholder erstatningskrav mod Vincent Hendricks - Universiteter dropper at tjene penge på salg af forskning - Tv-kok blandede sig i OPUS-centrets videnskabelige resultater - 7.966 håndtryk til 'generation målrettet' - Mor og far følger for meget med på universitetet - Studerende: Praktik er et jungleræs - Studerende er blevet lidt mindre bange for fremtiden.

Hjemløse studerende må bo på hostel

Jonas Høgh Noori sover sammen med syv andre mennesker på Danhostel Copenhagen City for at kunne begynde på sin to-årige master i international politik på Roskilde Universitet. Han siger til Politiken, at han prøver at være positiv, men det er ret skræmmende for ham ikke at have noget sted at bo.

Børsen-journalister fastholder erstatningskrav mod Vincent Hendricks

To journalister fra Børsen afviser, at de har gang i en personlig vendetta imod KU-professor Vincent F. Hendricks, fordi de kræver 12.000 kroner af ham for uberettiget brug af et interview, skriver fagbladet Journalisten. De to journalister siger, at de blot følger praksis, og at Hendricks selv kunne have taget kontakten til journalisterne for at lave en aftale, om hvordan han kunne henvise til artiklen, i stedet for uden videre at lægge interviewet på sin egen hjemmeside.

Universiteter dropper at tjene penge på salg af forskning

Ingen universiteter forventer at tjene penge på salg af forskningsbaseret viden og teknikker til ervervslivet, konkluderer ny rapport fra tænketanken DEA. Den dumper VK-regeringens strategi ‘Fra forskning til faktura’ fra 2001, skriver Information.

Tv-kok blandede sig i OPUS-centrets videnskabelige resultater

Claus Meyer var selv med til at give kritik af forskning i Ny Nordisk mad, som Meyer har økonomiske interesser i. Hans rolle i det videnskabelige arbejde undrer professor, skriver Jyllands-Posten.

7.966 håndtryk til ‘generation målrettet’ fra Ralf Hemmingsen

Rektor på KU, Ralf Hemmingsen, skal give håndtryk til alle nye studerende. Det skal han så gøre ekstra mange gange i år, nemlig 7.966 gange, skriver Jyllands-Posten.

Mor og far følger for meget med på universitetet

‘Generation målrettet’ kaldes de nye studerende i dag, men de unge får for meget hjælp af deres forældre, mener KU’s Studentercenter. Derfor er der blandt andet blevet lavet en hjemmeside målrettet forældre, som ikke kan slippe deres voksne børn, skriver Kristeligt Dagblad.

Studerende: Praktik er et jungleræs

For få overordnede regler og regulerende forhold for studerendes praktikophold kan gøre de studerende skuffede over ordningen. Mange må acceptere dårlige arbejdsforhold i deres praktik, siger både Danske Studerendes Fællesråd, studenterrådene på universiteterne og Dansk Magisterforening. På Institut for Antropologi på KU er praktikkoordinator Steffen Jöhncke vant til at vejlede studerende , der skal i praktik. Han mener, at problemet er, at de studerende får for meget arbejde.
Information, Studiestart, side 18, fredag 30. august 2013

Studerende er blevet lidt mindre bange for fremtiden

For første gang, siden den økonomiske krise tog sin begyndelse, er der i år færre studerende, der frygter arbejdsløsheden. Dermed begynder de studerende måske at blive mindre tilbøjelige til at udskyde specialet eller den sidste eksamen for at få noget mere på cv’et, inden de forlader det relativt trygge studieliv.
Information, Studiestart, side 22, fredag 30. august 2013

anfj@adm.ku.dk

Seneste