Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Højteknologifonden skal bløde til universiteternes basisbudgetter

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Højteknologifonden skal bløde til universiteternes basisbudgetter -Hundredvis af studiestartere i akut boligmangel - Studiebøger med kaffepletter i høj kurs - Sådan laver du SU-mad til en flad tyver - Studenterorganisation føler sig misbrugt af bank - DSR: Byggeboom for milliarder på universiteterne skal helst også give flere undervisningstimer.

Højteknologifonden betaler til basismidlerne

Efter den gode nyhed – for universiteter – i weekenden om, at regeringen på Finansloven vil holde universiteternes basisbudgetter i ro de næste tre år, skriver Ingeniøren nu, at det er 40 procent af Højteknologifondens midler, der flyttes til universiteternes basismidler på Finansloven. Det mener IT-branchen er direkte skadelig for Danmark og kalder det en besparelse på forskningsområdet på en halv milliard kroner. Og Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand for Danfoss og Højteknologifonden, kalder forslaget en rigtig dårlig ide, fordi Højteknologifondens midler bliver doblet op af erhvervslivet og skaber varige arbejdspladser i danske virksomheder.

Hundredvis af studiestartere i akut boligmangel

Flere hundrede nye studerende er i akut boligmangel få dage før studiestart. Det viser en rundspørge foretaget af berlingske Research. I København melder man om en rekordlang venteliste og hos Centralindstillingsudvalget (CIU) er der ny rekord: 1.127 står nu på den akutte venteliste.

Studiebøger med kaffepletter er i høj kurs

De kommende læger og mange andre studerende handler i stigende omfang brugt studiemateriale på nettet, skriver Avisen.dk. Antallet af jurabøger, antologier, biologikompendier og andet studiemateriale er væltet ind i løbet af de seneste tre uger på handelsportalen Den Blå Avis, hvor antallet af nye annoncer under kategorien Studiebøger er dobbelt så højt i år som sidste år.

Sådan laver du SU-mad til en flad tyver

Politiken hævder i en artikel, at man som studerende sagtens kan lave SU-venlig mad til 20 kroner eller mindre. Politiken har, for at bevise påstanden, indhentet bud på studentermad hos fem kokke, og deres mad skulle angiveligt slå den grå leverståhej med flere olympiske banelængder på både farve, konsistens og smagsoplevelse.

Studenterorganisation føler sig misbrugt af bank

Danske Studerendes Fællesråd (DSF) vil ikke have sat deres navn i forbindelse med tilbud til studerende fra Københavns Andelskasse om at låne penge til en bolig, hvor renter og afdrag først skal betales, når uddannelsen er i hus. DSF føler sig taget som gidsel, siger DSF’s formand til MetroXpress.

Byggeboom for milliarder på universiteterne skal helst også give flere timer

De studerende på Københavns Universitet er glade for, at universitetet nybygger for milliarder af kroner i de kommende år, skriver Berlingske, og pengene til nybyggeriet skal både skabe plads til flere studerende og give forskningsfaciliteterne og ikke mindst laboratorierne et løft. Danske Studerendes Fællesråd (DSR) minder dog om, at der med mere plads og flere studerende gerne må følge flere timer.

Seneste