Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Hotdogskandale ved DHL

VENTETID – Pølserne var topkvalitet, men ventetiden fik frustrerede løbere til at gå sultne hjem

Køen er 100 meter lang, og det bliver den ved med at være. Tre hotdoggrillere forsyner de cirka 2.000 løbere fra KU, som på dette tidspunkt, klokken lidt over otte, har tilbagelagt 10.000 kilometer i fællesskab. Nu er de sultne.

»Det tog længere tid at få en pølse, end det tog den langsomste løber at løbe fem kilometer,« lyder det fra en pølsegumlende DHL-løber i KU’s rødbedefarvede T-shirt.

For enden af køen, i det forjættede land i grillosen under parasollerne, mumler en forbitret mand i træningsdragt med to franske hotdogs i hænderne: »Jeg ventede vel i halvanden time.«

Skamløs snyd

Pølsevenderne i boderne serverer uanfægtet deres mad for publikum. Der er intet hastværk at spore i deres bevægelser. »Skal du ikke have en til den anden hånd,« lyder det hjælpsomt til en pølsekunde. Pølserne er ekstremt god kvalitet, økologisk ‘tjødhammer’, som mange vil genkende med kærlighed fra Roskilde Festival.

Men det går langsomt. Og noget tyder på, at selve organiseringen af pølseserveringen er stærkt problematisk. Sådan lyder vurderingen fra en anden KU-løber i sort træningsdragt. Han indikerer, hvordan hotdogboderne er anlagt i række, to med sort parasol og en med en rød.

Den 100 meter lange kø slanger sig tålmodigt mod de to sorte parasoller, men ved den røde er det som om, der er opstået et hul.

Her stiller en rolig strøm af entreprenante aftenspisere sig i snydekø. Tricket sparer dem for en god halv times venten.

Spilteoretisk forklaring

»Sagen er, at de mennesker, der allerede har fået deres hotdog, ikke har noget incitament til at gribe ind over for snyderne ved den røde pølsebod,« ræsonnerer manden i den sorte træningsdragt.

Han siger, at det er et klassisk spilteoretisk problem (en politisk-økonomisk teori om menneskets sociale adfærd, red.), som vi her ser demonstreret. Kø-snyderne læser situationen korrekt og drager fordel af den.

»Jeg har set en vicedirektør, en institutleder og en en viceinstitutleder snyde,« lyder det hjælpsomt fra en anden løber.

Det står klart: KU er ingen pølsefabrik.

chz@adm.ku.dk

Seneste