Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Hovedernes kamp

BRAINIACS - På fredag knalder Lifes klogskabskæmpere hjerneskallerne sammen i konkurrencen 'Hjerne for en aften 2009'

Lifes Juniorforskercafé på Frederiksberg Campus er vært for et helt særligt slagsmål på fredag den 20. november. 15 deltage vil konkurrere, hjerne mod hjerne, om tre gange 10.000 kroner.

Deltagerkravet er studiekort til Life og et godkendt ph.d.-projekt, speciale eller en bacheloropgave i posen fra perioden 1. oktober 2008 – 1. oktober 2009.

Dysten står mellem fem deltagere med hver type akademisk grad.

Tænk hurtigt

Arrangementet forløber på den måde, at hver af de 15 deltagere får 10 minutter til at præsentere eget projekt – på engelsk – for et dommerpanel, der inkluderer den stedlige prodekan for forskning, Torben Greve. Publikum, formoder man, råber op og hepper på deres yndlingsviden (efter at have absorberet og taget stilling til projekternes akademiske meritter, det er klart).

Manipulation af fedtsyresammensætningen i Lactobacillus acidophilus, landskabsarkitektoniske overvejelser om vejprojektet Femfingerplanen eller en afhandling om fiskeoliens potentialer? Hvad er det mon bedst at forstå sig på? Hvem er bedst til at dreje et godt speciale og fyre det af i kortform? Kan man sammenligne æbler og pærer?

Vist kan man det! (Og hvis der findes en overbygningsuddannelse netop i sammenlignende æble/pære-studier, så findes den nok på Life).

Øl

Den sære konkurrence afholdes i Auditorium 3-01 fra klokken 14. Hjernerne modtager deres hyldest og penge ved 17.30-tiden, hvorefter der er fest på Life-baren A-vej.

Og bare sådan for at være helt sikre på, at den akademiske alvor er på plads hos alle deltagere, vil arrangørerne uddele ølbilletter.

Universitetsavisens engelskskrivende søster, University Post, dækker arrangementet – men der er åbent for alle.

uniavis@adm.ku.dk

Seneste