Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Hug til rektor i ny undersøgelse

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Penkowa kaster lange skygger over rektor - Rektor er blevet en enevældig konge - Livet som ph.d.-studerende er ensomt og stressende - 'Panikken bliver en ond cirkel' - Hver anden forventer at forlænge studietiden - Danmark hitter blandt udenlandske studerende - For mange, for dumme og for dovne? - Har fakulteter prestige?

Penkowa kaster lange skygger over rektor

Politiken har foretaget en rundspørge blandt 2.000 medarbejdere ved de fem største danske universiteter. Her svarer 54 procent, at de mener, at Ralf Hemmingsen burde trække sig som rektor på Københavns Universitet på baggrund af Penkowa-sagen. 12 procent er uenige i udsagnet, men blandt Hemmingsens egne medarbejdere er dette tal dog 21 procent.
Politiken, Side: 5, mandag 24. oktober 2011

Rektor er blevet en enevældig konge

Der er meget stor utilfredshed med ledelsen på de danske universiteter. Særligt på de to største, Aarhus og København. Politiken har foretaget en rundspørge blandt undervisere og forskere, og hovedparten mener, at rektor har fået for meget magt.
Politiken, Side: 5, søndag 23. oktober 2011

Livet som ph.d.-studerende er ensomt og stressende

Over en tredjedel af de danske ph.d.-studerende er ensomme og stressede, konkluderer en ny undersøgelse. De savner både kolleger og fast faglig sparring. Sociale netværk og mere menneskelig kontakt kan komme problemet til livs.

‘Panikken bliver en ond cirkel’

Sofie er 40 år og færdiggør sin ph.d. om et par måneder. Det bliver en lettelse, for i løbet af de sidste tre år har hun været under et hårdt pres, som både er gået ud over hende selv og hendes familie.

Hver anden forventer at forlænge studietiden

Politikerne på tværs af folketingssalen vil have studerende hurtigere igennem uddannelserne og ud på arbejdsmarkedet. Men det kan vise sig, at blive en svær opgave, for i dag forventer knap halvdelen af de studerende på videregående uddannelser, at studierne vil trække ud.

Danmark hitter blandt udenlandske studerende

Fire ud af fem udenlandske studerende ville anbefale andre at uddanne sig i Danmark, viser en omfattende undersøgelse foretaget for Uddannelsesministeriet.

For mange, for dumme og for dovne?

Bjarne Schilling, der kommenterer og diskuterer Politikens journalistik, skriver om forsidehistorien lørdag 8. oktober, der byggede på en ikke-repræsentativ undersøgelse af de studerendes evner og arbejdsindsats.

Har fakulteter prestige?

Claus Emmeche blogger om Politikens artikel med overskriften ‘Humanister er universitetets proletarer’.

clba@adm.ku.dk

Seneste