Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Hugo Awardshow: Grand Budapest University

STATUETTER - Film, talent og glamour. De Film- og Mediestuderende inviterer hele KU til awardshow lørdag den 20. juni.

Til årets Cannes-festival blev kvindelige gæster nægtet adgang, hvis de ikke var stablet op på høje hæle. Universitetets eget film-awardshow er anderledes inkluderende: Her kan alle være med på tværs af både fakulteter og hælehøjde.

Hugo Awards eksploderer i fest og farver lørdag den 20. juni, og alle er velkomne både under selve prisuddelingen og til det funky afterparty.

Det hele startede for over 30 år siden med en lille prisuddeling for Film- og Medievidenskabs entusiastiske filmamatører. I dag er Hugo blevet voksen og folder sig ud som et vaskeægte awardshow, som også den etablerede film- og tv-branche holder øje med.

Wes Anderson-æstetik

Alle studerende har kunnet indsende egne filmproduktioner – reklamefilm, kortfilm, animationsfilm, musikvideoer, faktaprogrammer, what not.

I år har komiteen modtaget 50 film, som en præjury har sorteret i 10 kategorier. I øjeblikket er juryen (Manuel Claro, Sami Saif, Jakob Ludvigsen, Morten Giese, Ian Tomkins og Magnus Eidemak) i færd med at vælge 8 vindere. Oveni kommer så selve publikumsprisen, Klaptræet.

Aftenen er bygget op om det store show, der byder på sang, musik og film præsenteret af ægte kendte. Hvert år har sit eget tema, og i år er valget faldet på Oscar-vinderen The Grand Budapest Hotel af Wes Anderson.

Arrangørerne understreger, at de nok har lånt stemningen fra Grand Budapests æstetik, men at det ikke som sådan er en udklædningsfest. Man kan med andre ord komme, som man vil og når man behager (se faktaboks til højre).

De førsteårsstuderendes duelighedsprøve

Showet er arrangeret af de førsteårsstuderende på Film- og Medievidenskab. Opgaven går automatisk i arv til det nyeste kuld studerende, som i år er lykkedes med at tiltrække store sponsorer, fx har Microsoft en tablet-stand på aftenen, hvor man kan stemme på årets publikumspris.

Hugo er bare vokset og vokset både i glamour og gæster, og i år foregår løjerne i et af Københavns smukkeste rum, Nikolaj Kunsthal.

Hugo Festival, som det hed dengang, daterer sig tilbage til KUA i 1982. I begyndelsen var statuetterne gamle standerlamper. Det varede indtil Lars Bo Kimergaard, der dengang var studerende og som i dag er instruktør, begyndte at guldbronzere gamle videobånd. Prisen for årets bedste produktion blev opkaldt efter den daværende institutsekretær, Hugo, som nu lægger navn til hele herligheden.

Læs mere og køb billetter på http://hugoawards.dk

gbg@adm.ku.dk

Seneste