Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Hum-protester kulminerer og folk smider tøjet

PROTESTFEST - Efter at have blokeret og protesteret på Humaniora i en tid, runder de rasende studerende deres aktionsrække af med et eftermiddagsarrangement, der lyder så hyggeligt, at de næsten må ønske, at deres krav aldrig bliver mødt.

I en serie velkoordinerede og omhyggeligt tilrettelagte aktioner, har de studerende på Det Humanistiske Fakultet i den seneste uges tid markeret deres protest imod korte semestre og underfinansierede uddannelser på Københavns Universitet.

Flere store institutter er blevet lukket i nøje kalkulerede tidsrum, og der er blevet malet bannere nok til at pakke det meste af nye KUA ind i et eventuelt kommende kunstprojekt.

Minister vil holde øje med penge

Resultatet af aktionerne kendes ikke, men de har fået en hel del opmærksomhed både i de skrevne og elektroniske medier.

Og undervejs lagde videnskabsministeren vejen forbi det universitet, hun nu har sat under skærpet tilsyn, for at føre tilsyn med demonstranterne.

Charlotte Sahl-Madsen lovede de unge at undersøge nærmere, hvor de penge, hun og Folketinget har bevilget til næsten af dække halvdelen af underskuddet på de humanistiske uddannelser, er blevet af undervejs på deres vej igennem KU’s sultne bureaukrati.

Nøgne i kulden

Dagens aktion skulle i skrivende stund allerede være indledt med taler (blandt andet fra studenterrådsformand Ea Busch-Petersen) og kaffe.

Lidt senere på eftermiddagen smider de studerende tøjet for at synliggøre, at deres uddannelser bliver klædt af, fagligt og økonomisk.

Herpå føger en ikke nærmere beskrevet ‘tittebøh’-event, ligesom Elias Blicher vil spille nogle sange. (Han er inspireret af Nick Drake og Bob Dylan).

Universitetsavisens udsendte rapporterer fra arrangementet i den næste trykte avis.

chz@adm.ku.dk

Seneste