Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Hvad nytter det at være klog, hvis man er slap?

MOTION - Hos Universitetets Studenter-Gymnastik kan du dyrke din yndlingsidræt til studievenlig pris. Så få gang i blodomløbet, og mød studerende fra de andre fag. Der er næsten ikke den sportsgren, du ikke finder her

Farvel til fraværsprocenter og Lectio, og goddag til forelæsninger og havkajak.

Det nye liv på de fleste videregående uddannelser er ikke skemalagt, og selv om bøgerne selvfølgelig skal passes, er det en god ide at snuse lidt til livet uden for undervisningslokalet. Og hvorfor ikke bruge noget af den nye fritid i en idrætsforening?

Fra squash til strip

Kapgang, hækkeløb, rugby, skak-fitness, dværgkast. Det var det. Universitetets Studenter-Gymnastik, USG, byder på så mange sportsgrene, at det er lettere at fortælle, hvilke hold de ikke har. Der er nemlig alt, hvad et sportshjerte kan begære – lige fra squash og rullehockey til havkajak og stripfitness.

På listen over de flere hundrede studerende, som træner hos USG, finder vi Camilla Simonsen. Hun har trænet de sidste fem sæsoner, siden hun startede på Jura, og har i år besluttet sig for at prøve kræfter med breakdance.

»Jeg har gennem årene kastet mig ud i nogle af de lidt anderledes dansehold og er fan af de overkommelige priser. USG formår at finde engagerede og dygtige undervisere, så man får sved på panden og noget for pengene,« siger hun

De hold, du tror, de ikke har, men som de har

USG’s program er så varieret, at du også kan forsøge dig med mere atypiske sportsgrene, som du ikke lige støder på nede i fitnesscentret. Kitesurfing? Trampolin? Svømning for folk med vandskræk? Bollywood? Tjek, tjek, tjek og tjek. De er der alle sammen. Skiskydning? Jo, den er god nok. Tjek.

De sportsgrene, du ikke anede eksisterede

De har endda hold i idrætsformer, du formentlig ikke kendte til. Pudderjagt, vinyasa og afrojazz er i hvert fald ikke på listen over de aktiviteter, vi på Universitetsavisen livet igennem har cyklet til den lokale sportshal hver torsdag for at udføre.

Se mere på usg.dk, hvor du finder hele programmet, der også byder på de klassiske idrætsgrene og selvfølgelig – det nye sort i fitnessverden – zumba.

Sæsonen starter fra den 30. august og løber til den 1. maj. Nye medlemmer kan tilmelde sig fra torsdag 26. august kl. 13 på usg.dk eller på USG’s kontor på Nørre Alle.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste