Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Hvad så Ros-KU?

FORÅRSFESTIVAL - Københavns Universitet arrangerer kæmpe fælles fest for hele slænget den 9. maj.

Der bliver hverken smat, soveposer eller tredjedagstømmermænd. Men der bliver telte og scener lejet hos Roskilde Festival, cutting edge bands og cocktails i elektriske farver med rygende tøris. Plus professorer, akademiske hovedbrud og reel tværfaglighed, når Københavns Universitet springer ud som festivalvært for første gang nogen sinde.

Reserver din kalender fredag den 9. maj til årets første, store festivaloplevelse, KU’s forårsfestival. Og du behøver ikke noget armbånd, for det er gratis for alle studerende og ansatte på Københavns Universitet.

Arealerne i Universitetsparken på Nørre Campus vil huse det store bash med tre scener, hvoraf et par kan rumme 2.000 mennesker. Arrangørerne håber, at i omegnen af 10.000 gæster vil lægge vejen forbi.

Følg med i festivalens lineup

Programmet er fortsat i udvikling, men der er allerede stærke trækplastre på plakaten.

Dj-kollektivet Den Sorte Skole optræder med deres vilde og begavede samples (det seneste album rummede eftersigende 10.000 vinyl-bidder fra 51 lande). Linkoban, der blandt andet rapper om at være døbt i friture omgivet af burgerboller og bistandsklienter, har også meldt sin ankomst, og lækre performere fra Copenhagen Glee Club vil underholde med amerikanskinspireret pop og koreografi.

Redaktionen glæder sig – ikke mindst til at hænge i baren under Science and Cocktails banner. På sitet www.kufestival.dk præsenteres S&C som et mashup mellem videnskab, underholdning, musik og kunst. Ja tak.

Visionen er, at hele KU-befolkningen – som jo er på størrelse med en stor provinsby – samles til en stor fælles festdag for både at nørde, konkurrere, spise, sanse og danse.

Ledelse og græsrødder står bag

»Forårsfestivalen giver alle studerende og medarbejdere en enestående mulighed for at samles. KU er både et studiested og og en arbejdsplads, og sammen skal vi fejre mangfoldigheden. Vi lægger grundstenen til en tradition på tværs af KU, og det vil give nye, sjove oplevelser,« siger Thomas Bjørnholm, der er prorektor for forskning og innovation.

Garvede kræfter fra både Studenterrådet og Studenterhuset har taget initiativ til kæmpesfesten, som altså afholdes i samarbejde med Københavns Universitet, og som er sponsoreret af Carlsberg og EKJ Fonden.

Kom og vær med til at skyde en ny KU-tradition godt i gang eller meld dig allerede nu med ideer eller spørgsmål – alle, der vil være med til at lave KU-historie, kan kontakte Studenterrådet på ff@srku.dk.

gbg@adm.ku.dk

Seneste