Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Hver 12. fyres på Tandlægeskolen

BESPARELSER - Mandag morgen får cirka 30 ud af de 360 ansatte på Tandlægeskolen ved Københavns Universitet besked om, at de står til at miste deres job, lyder det fra Tandlægeforeningen.

Københavns Universitet har planer om at fyre et hidtil uhørt stort antal medarbejdere på Tandlægeskolen. Der er planlagt en prikkerunde på mandag, hvor de ramte medarbejdere om morgenen vil modtage en e-mail om, at de står til at miste deres job, skriver Tandlægeforeningen i en netop offentliggjort pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen har Tandlægeforeningen fået oplysninger om, at cirka 30 ud af de omkring 360 ansatte på Tandlægeskolen i København får en fyreseddel i julegave.

KU trækker tænder ud

Afskedigelserne sker som led i sparerunden, hvor Odontologisk Institut skal spare 10 millioner kroner over to år.

Tandlægeforeningens formand Susanne Andersen protesterer imod besparelserne:

»Det er uacceptabelt, at man skærer så dybt og så pludseligt i både forskning og uddannelse på Tandlægeskolen i København. Når man fyrer en væsentlig del af det personale, der skal stå for at uddanne fremtidens tandlæger, kan det indirekte få konsekvenser for befolkningens tandsundhed,« siger hun.

Tandlægeforeningens formand kritiserer også den måde, hvorpå Københavns Universitet gennemfører nedskæringerne:

»Det er stærkt bekymrende, at en så væsentlig og omfattende omstrukturering af tandlægestudiet sker uden nogen reel høring af de berørte medarbejdere og deres faglige forening. Det er uhørt, at tillidsrepræsentanterne og Tandlægeforeningen er blevet involveret så lidt, som vi har oplevet i denne sag.«

Susanne Andersen har bedt formanden for Københavns Universitets bestyrelse om en redegørelse.

khkr@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste