Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Hver fjerde ansøgning var digital i år

EDB - De unge er ved at have taget muligheden for at søge digitalt til sig, for at blive optaget på et videregående studium. I år har 14.181 søgt digitalt, viser Videnskabsministeriets tal kort tid efter, at ansøgningsfristens åbne vindue lukkede i dag kl. 12

Ordningen med at skrive en digital ansøgning for at blive optaget på blandt andet et universitet tegner til en voksende succes.

Mens kun 7.782 ansøgere sidste år søgte ind digitalt, er tallet i år 14.181. Det samlede antal ansøgere til at blive optaget på en videregående uddannelse er cirka 60.000.

Dermed er antallet af digitale ansøgere vokset fra cirka 13 procent til 24 procent på et år fra 2009 til 2010.

Passer videnskabsminister fint

Stigningen i antallet af digitale ansøgere passervidenskabsminister Charlotte Sahl-Madsens fint; hun har ambitioner om, at vi skal blive bedre til at tage de digitale muligheder til os.

Videnskabsministeriet skrev i en artikel på ministeriets hjemmeside den 30. juni 2010, at Charlotte Sahl-Madsen finder det både lettere og billigere med en digital ansøgning end at sende med traditionel post, hvor man både skal printe og betale porto.

LÆS artikel: Unge ansøger oftere digitalt

Slutspurt til kvote et og to

Antallet af digitale ansøgninger er ellers sprunget i vejret i de seneste fem dage. Den 30. juni havde således kun 9.000 ansøgere sendt en digital ansøgning afsted.

De 14.181 digitale ansøgere i år, fordelt på 3.819 til kvote to og 9.168 til kvote 1, har i alt sendt 32.621 ansøgninger afsted.

Det svarer til, at hver digital ansøger har sendt 2,3 ansøgninger afsted til forskellige uddannelser.

Seneste