Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Hver fjerde studerende kan ende i skodjob

ØVRIGE MEDIER - Hver fjerde studerende kan ende i skodjob - Microsoft: KU-studerende er gammeldags - Rekordmange løb DHL-stafet i KU-trøjen - Studieboliger på 10 kvadratmeter i Lund i Sverige.

Hver fjerde studerende kan ende i skodjob

Akademiske uddannelser, der traditionelt har ført til gode og vellønnede jobs, vil ikke længere kunne indfri forventningerne, skriver MetroXpress. Arbejdsmarkedsforsker Mikkel Mailand fra Københavns Universitet (KU) frygter, at den ny tendens i værste fald kan medføre et nyt b-arbejdsmarked med dårligere arbejdsvilkår.

Microsoft: KU-studerende er gammeldags

De studerende på KU sværger fortsat til pen og papir, når de skal tage noter, og hele 98 procent af dem foretrækker at få deres faglitteratur serveret i bogform frem for på fx en tablet. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, Microsoft har foretaget på KU, skriver nyhederne.tv2.dk.

Rekordmange løb DHL-stafet i KU-trøjen

Aldrig før har så mange KU-ansatte løbet med i DHL-stafetten i Fælledparken som i fredags. Med 2.360 løbere deltog 260 flere end i 2012, skriver KU Kommunikation (link til KU’s intranet). Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet var bedst repræsenteret med 925 løbere, skarpt forfulgt af Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet med 900.

Studieboliger på 10 kvadratmeter i Lund i Sverige

Sveriges angiveligt mindste studenterlejligheder skal bygges i Lund. Det er AF bostäder, der står for opførelsen, og de tror på, at en god pris, et hyggeligt udemiljø og en god indretning vil kunne lokke de studerende til, selv om de kun får 10 kvm hver.

anfj@adm.ku.dk

Seneste