Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Hvis din nabo var en bordtennisspiller...

KLASSIFICERING - Da vi besøgte Dupong, tog vi de sociologiske briller på og kategoriserede trearketyper, du vil møde på din vej rundt om bordet

Den cool batman

Oftest hankøn, altid i stramme jeans. For den cool batman handler det først og fremmest om måden, man spiller spillet. Det er ok at vinde, men der er noget puerilt over ukontrolleret vindermentalitet. Det understreger den cool batman blandt andet ved at spille iført demonstrativt upraktisk bordtennistøj – lange halstørklæder, smalle blæsere, store striktrøjer, måske med rygsæk.

Hans distance til sportens ensidige og begrænsende vinderdiskurs udtrykkes også ved, at han på intet tidspunkt stiller sin specialøl fra sig. Han har derfor perfektioneret ’kast-og-serv-med-samme-hånd’-teknikken, og ’jeg-drikker-lige-en tår-imens’-returneringen.

Kan undtagelsesvis ses i løb omkring bordet, men aldrig i spurt og aldrig svedende.

Den charmerende taber

Oftest hunkøn eller udtalt humoristisk hankøn. Den sexede taber har gjort fejlslaget til en kunstart. Bevægelserne er tydelige, teatralske og udføres gerne med tydelig vokal akkompagnement (uh! øv!)

Til grundrepertoiret hører ’underhåndsslag-til-loft’ og ’kan ikke ramme bolden, når jeg skal serve’, der altid vækker smil, begejstring, sympati og eventuel velvillig rådgivning fra den cool batman eller dagens vinder.

Mere erfarne tabere ynder ’fald-under-løb-efter-bold’, der snildt kan afstedkomme en mindre klapsalve.

Dagens vinder

Kan lokaliseres allerede i bat- udvælgelsesfasen, hvor udvalget inspiceres grundigt. Altså, hvis denne spillertype ikke lige har medbragt eget bat – i lækkert læderfutteral – fra dengang de spillede i klub i midt-90’erne i Næstved fx.

Praktisk klædt i sneaks, jeans, t-shirts eller lignende. Er ikke bange for svedpletter. Drikker pilsnerøl, men i et omfang, så der kan fokuseres på spillet. Udfolder langsomt sit slagsrepertoire i løbet af spillets i gang. Jo nærmere vi kommer finalen, jo mere skru kommer der i boldene og desto flere servevarianter findes der frem.

Vinder – som artsnavnet indikerer – oftest. Bryder sig bestemt ikke om nederlagets beske nektar.

Nicklas.lund@adm.ku.dk

Seneste