Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Hvor meget betaler du i husleje?

PRISTJEK - Føler du, at huslejen har et særligt hårdt greb om din pengepung? Sammenlign dig med seks KU-studerende, der alle bor i København.

Simon Ruder. Læser forsikringsmatematik på 5. semester.

Hvor bor du? På Otto Mønsted Kollegiet ved Enghave på Vesterbro.
Hvordan fandt du det? Jeg er fra Lolland og havde lejet et værelse da jeg flyttede til København. Da det udløb, skrev jeg mig på akutlisten på findbolig.nu. Så gik der elleve dage – og vupti, jeg fik tilbudt et kollegieværelse. Helt unikt, for mange står hele og halve år på kollegiets venteliste.

Esther Antreasyan Keller. Læser statskundskab på 7. semester.

Hvor bor du? Jeg bor på Thorsgade på Nørrebro. Et vildt godt område, hvor jeg har boet i lidt over tre år.
Hvordan fandt du det? Det er en andelslejlighed. Fyren der solgte, havde på en uge haft elleve fremvisninger, og jeg var heldig at låne lidt penge af min mor, så jeg kunne slå til og købe med det samme. Nu deler jeg lejligheden med en veninde.

Anders Schultz-Lorentzen. Læser geografi på 5. semester.

Hvor bor du? Jeg bor på Købmagergade i Indre by i en stor lejlighed, som vi deler fem personer. Her har jeg boet to år – lige siden jeg begyndte at læse på KU.
Hvordan fandt du det? Det er et forældrekøb. Mine forældre ejer lejligheden og lejer den så ud til mig og mine venner.

Sif Jensen. Læser europæisk etnologi på 5. semester.

Hvor bor du? Jeg bor til leje i en lejlighed i Valby sammen med en veninde.
Hvordan fandt du det? Gennem min veninde, der også er min studiekammerat. Jeg har været flyttet et par gange i løbet af studietiden, og en enkelt gang måtte jeg flytte hjem til mine forældre igen. Men nu flyttede jeg til Valby i maj, og der er endelig ved at være styr på boligsituationen.

Sigurd Agersnap Gustavson. Læser statskundskab på 5. semester.

Hvor bor du? I Valby, hvor jeg det næste halve år har lejet en lejlighed sammen med to venner. Det er en 4-værelses, så vi har hver sit værelse og en lille stue.
Hvordan fandt du det? Det er et nybyggeri, hvor en del lejligheder blev lejet ud. Så en af mine venner fandt den på en boligside, og så slog vi ellers til. Det er som sagt tidsbegrænset, så der går ikke lang tid før jeg skal ud og lede igen.

Sigrid Fausleth. Begynder på Persisk på KUA til semesterstart.

Hvor bor du? Jeg bor til leje i et værelse på 9 kvadratmeter på Jægersborggade. Værelset er uden dør, men til gengæld er det billigt. Og så er området fedt.
Hvordan fandt du det? Gennem en veninde, der ejer lejligheden. Jeg har efterhånden boet der i noget tid, og man kan vænne sig til meget – selv en manglende dør – når huslejen er så lav.

Seneste