Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Hvorfor stemme til univalget?

Univalg 2018 — Drop univalget, skriver jurastuderende, der sukker efter norske forhold, hvor han på udveksling oplevede aktive studerende, der faktisk fik ændret ved noget.

Nu skulle man tro jeg ville komme med en agitation for at stemme, men niks.

Jeg ser ærlig talt ikke en grund til at stemme til universitetsvalget.

Det er alligevel bare studerende, der ønsker en fremtidig politisk karriere hos Socialdemokrater, Radikale, Venstre og Konservative der stiller op, uden at ændre noget mens de er her.

I de år jeg har læst på Det Juridiske Fakultet (og før det på Det Humanistiske Fakultet) er jeg blevet lovet de samme ting af de kandidater, der har valgt at stille op; ting de ingen indflydelse har på.

Det er jeg blevet lidt træt af, så jeg opfordrer folk til ikke at stemme, med mindre der kommer indflydelse til de studerendes organer.

Jeg nærer ingen illusioner, når det kommer til, at studerende får stor indflydelse, men blot minimal indflydelse ville være ret et stort fremskridt.

Derfor opfordrer jeg til, at man lader forvaltningen af et godt studiemiljø overgå fra dekaner, prorektorer og andre bureaukrater til studenterrepræsentanter, og at der følger et budget med til det
Peter Huggler

Da jeg sidste semester var på udveksling ved UiT – Norges Arktiske Universitet, oplevede jeg studerende, der havde indflydelse, havde millioner til at forbedre studiemiljøet, og rent faktisk leverede på bare nogle af deres løfter.

De førte nogle fantastisk engagerede kampagner, hvor de lovede husky-terapi-hunde på campus, flere fester – og mindre alkohol, bedre studierabatter på kulturtilbud og forelæsninger der bagefter var tilgængelige online.

Naturligvis leverede de ikke på alle løfter, men der kom nuttede husky-hvalpe, gratis vacciner, og man er ved at implementere, at forelæsninger i nogle fag bliver tilgængelige online bagefter.

Jeg morede mig naturligvis på vores broderfolks bekostning, da jeg ingen tiltro havde til, at noget af det ville blive overholdt, men de flyttede noget, de blev lyttet til, og de handlede.

Det er hvad jeg ønsker for danske studerende as well.

Derfor opfordrer jeg til, at man lader forvaltningen af et godt studiemiljø overgå fra dekaner, prorektorer og andre bureaukrater til studenterrepræsentanter, og at der følger et budget med til det, ellers er der ingen grund til at stemme.

Derfor er mit budskab simpelt: Stem ikke på studenterorganisationerne – kræv indflydelse.

Seneste